Pannenkoekje met chocolade
Oh crêpe, deze pannenkoekjes met chocolade zijn wel heel lekker!
Aan de slag
Smelt de boter. Meng de bloem en suiker in een grote mengkom. Voeg de eieren, ¾ van de melk, de zonnebloemolie en ⅓ van de gesmolten boter toe en meng met een garde tot een glad beslag.
Schep ¼ van het beslag in een tweede kom en meng de cacao erdoor tot een glad chocoladebeslag. Je hebt nu een wit en een bruin beslag. Voeg de rest van de melk toe aan het witte beslag. Laat beide 15 min. rusten op het aanrecht. Verwarm ondertussen de oven voor op 120 °C. Breek de chocoladereep in 10 stukken.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Schep 1 el gesmolten boter in de pan en schep ⅔ soeplepel van het witte beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de hele bodem dun bedekt is.Voeg eventueel een klein beetje meer beslag toe als niet alles bedekt is. Bak de pannenkoek 1 min. Schep met een eetlepel het bruine beslag in een spiraal op de crêpe. Bak nog 4 min. Keer halverwege om. Schep de pannenkoek uit de pan op een bord. Maak zo nog 9 pannenkoekjes.
Leg een pannenkoek met de spiraal naar beneden op je werkblad. Vouw de zijkanten naar het midden, zodat dit een rechthoek vormt. Leg een stukje chocolade op het korte eind van de pannenkoek, rol op en leg in de ovenschaal. Rol zo ook de rest van de pannenkoekjes op. Verwarm 20 min. in de oven tot de chocolade gesmolten is.
Snijd de pannenkoekrolletjes schuin door, verdeel over de borden en verdeel de frambozen erover. Serveer direct.
Pannenkoekje met chocolade
Oh crêpe, deze pannenkoekjes met chocolade zijn wel heel lekker!
null porties
450 kcal
60 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter. Meng de bloem en suiker in een grote mengkom. Voeg de eieren, ¾ van de melk, de zonnebloemolie en ⅓ van de gesmolten boter toe en meng met een garde tot een glad beslag.
Schep ¼ van het beslag in een tweede kom en meng de cacao erdoor tot een glad chocoladebeslag. Je hebt nu een wit en een bruin beslag. Voeg de rest van de melk toe aan het witte beslag. Laat beide 15 min. rusten op het aanrecht. Verwarm ondertussen de oven voor op 120 °C. Breek de chocoladereep in 10 stukken.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Schep 1 el gesmolten boter in de pan en schep ⅔ soeplepel van het witte beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de hele bodem dun bedekt is.Voeg eventueel een klein beetje meer beslag toe als niet alles bedekt is. Bak de pannenkoek 1 min. Schep met een eetlepel het bruine beslag in een spiraal op de crêpe. Bak nog 4 min. Keer halverwege om. Schep de pannenkoek uit de pan op een bord. Maak zo nog 9 pannenkoekjes.
Leg een pannenkoek met de spiraal naar beneden op je werkblad. Vouw de zijkanten naar het midden, zodat dit een rechthoek vormt. Leg een stukje chocolade op het korte eind van de pannenkoek, rol op en leg in de ovenschaal. Rol zo ook de rest van de pannenkoekjes op. Verwarm 20 min. in de oven tot de chocolade gesmolten is.
Snijd de pannenkoekrolletjes schuin door, verdeel over de borden en verdeel de frambozen erover. Serveer direct.
bewaartip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongezouten roomboter
300 g tarwebloem
1 el witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
800 ml volle melk
1 el zonnebloemolie
1 el cacaopoeder
200 g melkchocolade karamel zeezout
225 g frambozen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)