Oranje tompouce in een glaasje
De verjaardag van de koning royaal vieren? Serveer dan deze oranje tompouce in een glaasje als dessert!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. kamertemperatuur. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Leg een bakplaat of braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in 15 min. goudgeel en gaar in de oven. Verwijder de laatste 5 min. de bakplaat of braadslede en keer de plakjes om. Laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer de poedersuiker met de oranje kleurstof en het sinaasappelsap tot een dik, lopend glazuur. Bestrijk de helft van het bladerdeeg met het glazuur en laat ca. 15 min. opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de melk en de mix voor banketbakkersroom in een kom en mix met een mixer 1-2 min. tot een glad mengsel.
Breek het ongeglazuurde bladerdeeg in stukken en verdeel deze over de glaasjes. Verdeel de banketbakkersroom en slagroom erover, breek het glazuurde bladerdeeg in stukken erover en serveer.
Oranje tompouce in een glaasje
De verjaardag van de koning royaal vieren? Serveer dan deze oranje tompouce in een glaasje als dessert!
nagerecht
null personen
310 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. kamertemperatuur. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Leg een bakplaat of braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in 15 min. goudgeel en gaar in de oven. Verwijder de laatste 5 min. de bakplaat of braadslede en keer de plakjes om. Laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer de poedersuiker met de oranje kleurstof en het sinaasappelsap tot een dik, lopend glazuur. Bestrijk de helft van het bladerdeeg met het glazuur en laat ca. 15 min. opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de melk en de mix voor banketbakkersroom in een kom en mix met een mixer 1-2 min. tot een glad mengsel.
Breek het ongeglazuurde bladerdeeg in stukken en verdeel deze over de glaasjes. Verdeel de banketbakkersroom en slagroom erover, breek het glazuurde bladerdeeg in stukken erover en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
50 g poedersuiker
½ tube Cake Decor regenboogkleurstoffen
1 el sinaasappelsap
250 ml halfvolle melk
75 g mix voor banketbakkersroom
60 g slagroom in spuitbus
Dit heb je nodig
bakpapier
glaasjes