Sushi-broodtrommel
bewaar
bewaar

Sushi-broodtrommel

Een lunchtrommel gevuld met sushi! Als je kinderen daar niet blij van worden, weten wij het ook niet meer.

20 min. bereiden / 30 min. wachten

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng ¾ van de rijstazijn en eventueel zout erdoor. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

Kook de bonen 2 min. en giet af. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en de mango in kleinere blokjes van 1 cm. Meng de peen julienne met de rest van de rijstazijn en laat de mais uitlekken.

Verdeel de sla over de lunchtrommels. Verdeel ⅔ van de rijst over de kommetjes en druk aan. Stort de kommetjes rijst uit over de lunchtrommels. Vorm met de rest van de rijst met vochtige handen 8 kleine balletjes en verdeel als oortjes boven de rijstrondjes.

Knip uit het norivel 8 halve rondjes (de oogjes), 4 grotere rondjes (de neus) en 4 halvemaantjes (de mond). Plak de oogjes, neus en mondjes op de rijst. Verdeel de groente en fruit eromheen en bestrooi met het sesamzaad.

variatietipOok lekker om er als volwassenen bijv. gerookte zalm, kimchi en/of sriracha bij te eten.
bewaartipJe kunt de sushirijst evt. ook een dag van tevoren bereiden.
combinatietipLekker met sojasaus of Japanse mayonaise.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sushi-broodtrommel

Een lunchtrommel gevuld met sushi! Als je kinderen daar niet blij van worden, weten wij het ook niet meer.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig