Sushi-broodtrommel
Een lunchtrommel gevuld met sushi! Als je kinderen daar niet blij van worden, weten wij het ook niet meer.
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng ¾ van de rijstazijn en eventueel zout erdoor. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Kook de bonen 2 min. en giet af. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en de mango in kleinere blokjes van 1 cm. Meng de peen julienne met de rest van de rijstazijn en laat de mais uitlekken.
Verdeel de sla over de lunchtrommels. Verdeel ⅔ van de rijst over de kommetjes en druk aan. Stort de kommetjes rijst uit over de lunchtrommels. Vorm met de rest van de rijst met vochtige handen 8 kleine balletjes en verdeel als oortjes boven de rijstrondjes.
Knip uit het norivel 8 halve rondjes (de oogjes), 4 grotere rondjes (de neus) en 4 halvemaantjes (de mond). Plak de oogjes, neus en mondjes op de rijst. Verdeel de groente en fruit eromheen en bestrooi met het sesamzaad.
Sushi-broodtrommel
Een lunchtrommel gevuld met sushi! Als je kinderen daar niet blij van worden, weten wij het ook niet meer.
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng ¾ van de rijstazijn en eventueel zout erdoor. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Kook de bonen 2 min. en giet af. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en de mango in kleinere blokjes van 1 cm. Meng de peen julienne met de rest van de rijstazijn en laat de mais uitlekken.
Verdeel de sla over de lunchtrommels. Verdeel ⅔ van de rijst over de kommetjes en druk aan. Stort de kommetjes rijst uit over de lunchtrommels. Vorm met de rest van de rijst met vochtige handen 8 kleine balletjes en verdeel als oortjes boven de rijstrondjes.
Knip uit het norivel 8 halve rondjes (de oogjes), 4 grotere rondjes (de neus) en 4 halvemaantjes (de mond). Plak de oogjes, neus en mondjes op de rijst. Verdeel de groente en fruit eromheen en bestrooi met het sesamzaad.
variatietip:
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g sushirijst
4 el rijstazijn
150 g diepvries edamame bonen
½ komkommer
120 g mangostukjes
150 g mais
75 g peen julienne
100 g krulslamelange
1 norivel
2 tl zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)