Gegrilde witte asperges met ham, ei, krieltjes en bietendressing van Hugo Kennis
Hugo is gek op asperges en die liefde proef je terug in dit heerlijke recept voor gegrilde witte asperges met een prachtige roze saus van bietjes.
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de kropjes babyromaine in de lengte in kwarten. Wrijf de asperges en romaine in met de olie.
Boen de krieltjes schoon en kook ze in 15-20 min. gaar. Kook de laatste minuut de ontdooide tuinerwten mee. Giet af en laat droogstomen. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard.
Doe ondertussen het bietensap, de mayonaise, azijn en knoflook in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 3-5 min. Keer halverwege.
Leg de romainesla met de snijkant op de grill en gril 3-4 min. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 stukjes romaine kruislings op elkaar en verdeel de gegrilde asperges erover. Besprenkel met de bietendressing. Halveer de plakken ham. Maak 12 hamroosjes en verdeel speels over de borden. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften. Verdeel de tuinerwten en krieltjes eromheen.
Gegrilde witte asperges met ham, ei, krieltjes en bietendressing van Hugo Kennis
Hugo is gek op asperges en die liefde proef je terug in dit heerlijke recept voor gegrilde witte asperges met een prachtige roze saus van bietjes.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de asperges schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de kropjes babyromaine in de lengte in kwarten. Wrijf de asperges en romaine in met de olie.
Boen de krieltjes schoon en kook ze in 15-20 min. gaar. Kook de laatste minuut de ontdooide tuinerwten mee. Giet af en laat droogstomen. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard.
Doe ondertussen het bietensap, de mayonaise, azijn en knoflook in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de asperges 3-5 min. Keer halverwege.
Leg de romainesla met de snijkant op de grill en gril 3-4 min. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 stukjes romaine kruislings op elkaar en verdeel de gegrilde asperges erover. Besprenkel met de bietendressing. Halveer de plakken ham. Maak 12 hamroosjes en verdeel speels over de borden. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften. Verdeel de tuinerwten en krieltjes eromheen.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g witte asperges
2 kropjes babyromainesla
4 el milde olijfolie
500 g krieltjes
225 g diepvries tuinerwten
4 middelgrote eieren
50 ml bietensap
6 el mayonaise
2 el rodewijnazijn
½ teen knoflook
6 plakjes achterham
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
grillpan