Carrotcake-overnight-oatsbowl
Liefhebbers van carrotcake opgelet! Deze carrotcake-overnight-oatsbowl wil jij. Zo eet je jouw favoriete cake ook als ontbijt.
Aan de slag
Rasp de peen grof. Hak de walnoten grof. Meng de peen, de walnoten, havermout, lijnzaad, speculaaskruiden, rozijnen, ahornsiroop en melk in een mengkom. Schep goed door, dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast staan. Bewaar de rest van de geraspte peen afgedekt in de koelkast tot de volgende dag.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de vrucht en pers 1 helft uit. Meng het sinaasappelrasp en 1 el -sap (per 4 personen) met de yoghurt. De rest van het sap gebruik je niet. Haal de carrotcake-havermout uit de koelkast en verdeel over de kommen. Schep het yoghurtmengsel erover en bestrooi met de zaden en pittenmix en de rest van de geraspte peen.
Carrotcake-overnight-oatsbowl
Liefhebbers van carrotcake opgelet! Deze carrotcake-overnight-oatsbowl wil jij. Zo eet je jouw favoriete cake ook als ontbijt.
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Rasp de peen grof. Hak de walnoten grof. Meng de peen, de walnoten, havermout, lijnzaad, speculaaskruiden, rozijnen, ahornsiroop en melk in een mengkom. Schep goed door, dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast staan. Bewaar de rest van de geraspte peen afgedekt in de koelkast tot de volgende dag.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de vrucht en pers 1 helft uit. Meng het sinaasappelrasp en 1 el -sap (per 4 personen) met de yoghurt. De rest van het sap gebruik je niet. Haal de carrotcake-havermout uit de koelkast en verdeel over de kommen. Schep het yoghurtmengsel erover en bestrooi met de zaden en pittenmix en de rest van de geraspte peen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g winterpenen
8 walnoten
160 g volkoren havermout
40 g gebroken lijnzaad
½ el speculaaskruiden
60 g rozijnen
2 el ahornsiroop
500 ml halfvolle melk
1 handsinaasappel
160 g yoghurt Griekse stijl 10%
20 g AH Biologisch zaden & pittenmix
Dit heb je nodig
vershoudfolie