Dadels met roomkaas
bewaar
bewaar

Dadels met roomkaas

Dadels met roomkaas, maar dan met een twist. Heerlijk voor bij de borrel dit weekend.

15 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Ris de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Roer de mascarpone los en meng 2/3 van de kruiden en de helft van het zout erdoor. Breng op smaak met peper.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Snijd ondertussen de dadels aan 1 kant open en verwijder voorzichtig de pit. Vul de dadels met de kruidenmascarpone en vouw ze voorzichtig dicht.

Hak de pijnboompitten fijn en strooi ze in een diep bord. Dip de gevulde dadels met de snijkant in de fijngehakte pijnboompitten. Leg de dadels op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast om op te stijven.

Strooi voor het serveren de rest van de kruiden en de rest van de zoutvlokken erover.

variatietipJe kunt in plaats van verse Italiaanse kruiden ook gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken, 1 tl is dan voldoende.
vegantipGebruik in plaats van mascarpone een vegan cashewspread.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dadels met roomkaas

Dadels met roomkaas, maar dan met een twist. Heerlijk voor bij de borrel dit weekend.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig