Dadelbonbons met notenpasta en roomkaas
Très bien, deze gezonde bonbons van dadels. Maak er meteen lekker veel en verdeel ze over alle lunchtrommels.
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Roer de roomkaas los met 1 tl sinaasappelrasp (per 14 stuks), 1 el sinaasappelsap (per 14 stuks) en de koek- en speculaaskruiden.
Snijd de dadels aan 1 kant open en verwijder voorzichtig de pit. Vul de helft van alle dadels met de sinaasappelroomkaas en vouw ze voorzichtig dicht.
Vul de rest van de dadels met de amandelpasta en vouw ze voorzichtig dicht. Strooi het hennepzaad in een diep bord. Dip de gevulde dadels met de bovenkant in het hennepzaad. Leg op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast om op te stijven.
Dadelbonbons met notenpasta en roomkaas
Très bien, deze gezonde bonbons van dadels. Maak er meteen lekker veel en verdeel ze over alle lunchtrommels.
null porties
80 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Roer de roomkaas los met 1 tl sinaasappelrasp (per 14 stuks), 1 el sinaasappelsap (per 14 stuks) en de koek- en speculaaskruiden.
Snijd de dadels aan 1 kant open en verwijder voorzichtig de pit. Vul de helft van alle dadels met de sinaasappelroomkaas en vouw ze voorzichtig dicht.
Vul de rest van de dadels met de amandelpasta en vouw ze voorzichtig dicht. Strooi het hennepzaad in een diep bord. Dip de gevulde dadels met de bovenkant in het hennepzaad. Leg op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast om op te stijven.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ sinaasappel
80 g roomkaas naturel
1 tl koek- en speculaaskruiden
250 g medjouldadels
2 el amandelpasta
2 el hennepzaad
Dit heb je nodig
vershoudfolie