Vegetarische 'hachee'
Vegetarische hachee? Easy! De klassieke hachee kruiden laten we los op vegan stoofstukjes. Het laatste ingredient? Een portie geduld.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui en stoofstukjes 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur.
Bestrooi de stoofstukjes en ui met de bloem en laat op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig. Blus af met de rode wijn, draai het vuur hoger en laat op middelhoog vuur 3 min. inkoken.
Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan 45 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de hachee met de peterselie.
Vegetarische 'hachee'
Vegetarische hachee? Easy! De klassieke hachee kruiden laten we los op vegan stoofstukjes. Het laatste ingredient? Een portie geduld.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui en stoofstukjes 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur.
Bestrooi de stoofstukjes en ui met de bloem en laat op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig. Blus af met de rode wijn, draai het vuur hoger en laat op middelhoog vuur 3 min. inkoken.
Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan 45 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de hachee met de peterselie.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
600 g vegan stoofstukjes
1 el tarwebloem
500 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 groentebouillonblokje
300 ml kraanwater
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
braadpan