Hachee met bier
bewaar
bewaar

Hachee met bier

Het geheime ingrediënt van deze hachee is donker bier. Haal dus snel je favo donkere biertje in huis en stoven maar.

20 min. bereiden / 3 uur 20 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokken van 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.

Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. Roer regelmatig.

Bestrooi het vlees met de bloem en laat op laag vuur in 3 min. gaar worden, roer regelmatig. Voeg het bier en de runderfond toe en schraap alle aanbaksels op de bodem van de pan goed los met een houten lepel.

Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.

Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste half uur tot de gewenste dikte inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met aardappelpuree en groene groente, sperzieboontjes bijvoorbeeld.

combinatietipLekker met aardappelpuree en groene groente, sperzieboontjes bijvoorbeeld.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hachee met bier

Het geheime ingrediënt van deze hachee is donker bier. Haal dus snel je favo donkere biertje in huis en stoven maar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig