Hachee met bier
Het geheime ingrediënt van deze hachee is donker bier. Haal dus snel je favo donkere biertje in huis en stoven maar.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokken van 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. Roer regelmatig.
Bestrooi het vlees met de bloem en laat op laag vuur in 3 min. gaar worden, roer regelmatig. Voeg het bier en de runderfond toe en schraap alle aanbaksels op de bodem van de pan goed los met een houten lepel.
Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.
Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste half uur tot de gewenste dikte inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met aardappelpuree en groene groente, sperzieboontjes bijvoorbeeld.
Hachee met bier
Het geheime ingrediënt van deze hachee is donker bier. Haal dus snel je favo donkere biertje in huis en stoven maar.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
200 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokken van 3 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. Roer regelmatig.
Bestrooi het vlees met de bloem en laat op laag vuur in 3 min. gaar worden, roer regelmatig. Voeg het bier en de runderfond toe en schraap alle aanbaksels op de bodem van de pan goed los met een houten lepel.
Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.
Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste half uur tot de gewenste dikte inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met aardappelpuree en groene groente, sperzieboontjes bijvoorbeeld.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote uien
3 tenen knoflook
700 g runder sukadelappen
50 g ongezouten roomboter
3 el tarwebloem
300 ml donker bier
200 ml runderfond
3 el rodewijnazijn
1 el kristalsuiker
2 laurierblaadjes
5 kruidnagels