Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus
Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.
Aan de slag
Laat de aardbeien ontdooien. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de het meel, de banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan.
Verhit in een koekenpan ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 min. en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pannenkoekjes per persoon hebt.
Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien en het water ca. 8-10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.
Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes en verdeel de aardbeiensaus erover of serveer erbij.
Vegan bananenpannenkoekjes met aardbeiensaus
Zei iemand vegan bananenpannenkoekjes? Lekker! Met een extra portie aardbeiensaus, alsjeblieft.
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de aardbeien ontdooien. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de het meel, de banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan.
Verhit in een koekenpan ⅙ van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 min. en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pannenkoekjes per persoon hebt.
Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien en het water ca. 8-10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.
Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes en verdeel de aardbeiensaus erover of serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries aardbeien
2 bananen
200 g volkorenmeel
8 g bakpoeder
250 ml sojadrink ongezoet
3 el milde olijfolie
3 el water