Havermout met rozijnen en aardbeien
bewaar
bewaar

Havermout met rozijnen en aardbeien

Zoete havermout met rozijnen en aardbeien is een ideaal begin van je dag. 

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Verwarm ondertussen in een steelpan de aardbeien, kardemom en het water ca. 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Plet met een vork tot een grove puree.

Breng ondertussen in een steelpan op middelhoog vuur de sojadrink aan de kook. Voeg de havermout en rozijnen toe en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.

Verdeel de havermoutpap over kommen. Verdeel de aardbeienpuree erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

variatietipJe kunt dit recept ook maken met halfvolle melk in plaats van sojadrink. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Havermout met rozijnen en aardbeien

Zoete havermout met rozijnen en aardbeien is een ideaal begin van je dag. 

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig