Uiensaus
Niet huilen! Het is misschien even doorbijten om deze heerlijke uiensaus te maken, maar hij past bij al je favoriete gerechten.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in 3 min. glazig. Voeg de sambal, tomatenpuree en suiker toe en bak 2 min. mee.
Voeg het water toe, breng aan de kook en laat al roerend op laag vuur 2-3 min. iets inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng erdoor.
Uiensaus
Niet huilen! Het is misschien even doorbijten om deze heerlijke uiensaus te maken, maar hij past bij al je favoriete gerechten.
bijgerecht
null personen
55 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in 3 min. glazig. Voeg de sambal, tomatenpuree en suiker toe en bak 2 min. mee.
Voeg het water toe, breng aan de kook en laat al roerend op laag vuur 2-3 min. iets inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng erdoor.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
1½ tl sambal manis
1½ el tomatenpuree
1 tl kristalsuiker
100 ml kraanwater
5 g verse platte peterselie