Paksoistamppot met knapperige tempehreepjes
Paksoi: een van origine Aziatische groente die zich perfect leent voor een stamppot. De knapperige tempeh bovenop maakt deze stamppot compleet.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de tempeh in reepjes van 1 cm. Meng de sojasaus met de honing en chilivlokken.
Verhit een koekenpan met de olie op middelhoog vuur. Bak de reepjes tempeh 5 min. goudgeel en knapperig, schep regelmatig om. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 4 min. Haal de pan van het vuur en roer het soja-honingmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de paksoi in de breedte in stukken van 2 cm en kook de laatste 2 min. mee met de aardappelen. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en paksoi met eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over platte borden en schep de tempehreepjes erop.
Paksoistamppot met knapperige tempehreepjes
Paksoi: een van origine Aziatische groente die zich perfect leent voor een stamppot. De knapperige tempeh bovenop maakt deze stamppot compleet.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de tempeh in reepjes van 1 cm. Meng de sojasaus met de honing en chilivlokken.
Verhit een koekenpan met de olie op middelhoog vuur. Bak de reepjes tempeh 5 min. goudgeel en knapperig, schep regelmatig om. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 4 min. Haal de pan van het vuur en roer het soja-honingmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de paksoi in de breedte in stukken van 2 cm en kook de laatste 2 min. mee met de aardappelen. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en paksoi met eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over platte borden en schep de tempehreepjes erop.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
4 sjalotten
3 tenen knoflook
250 g tempeh
4 el sojasaus
1 el honing
½ tl chilivlokken
4 el zonnebloemolie
2 paksoi
Dit heb je nodig
pureestamper