Karamel-skyrtaartjes met dadel-notenbodem en blauwe bessen
bewaar
bewaar

Karamel-skyrtaartjes met dadel-notenbodem en blauwe bessen

Skyr is IJslandse yoghurt met een rijke smaak en een volle, romige textuur. Heerlijk in zoete baksels, zoals deze karamel-skyrtaartjes.

15 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de havermout samen met de dadels, ¾ van de pecannoten, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en de kokosolie in een keukenmachine en mix 2-3 min. tot een samenhangend mengsel.

Verdeel de tarteletteringen over een plank of bord. Bekleed de bodems en wanden van de ringen met het deeg en druk goed aan. Zet 15 min. in de vriezer om op te stijven.

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm 2 el citroensap (per 4 personen) op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het citroensap en roer tot het blaadje is opgelost. Laat iets afkoelen.

Roer de skyr erdoor, verdeel over de taartbodems en laat afgedekt met vershoudfolie 15 min. opstijven in de koelkast.

Hak de rest van de pecannoten fijn. Verdeel de bessen over de taartjes, bestrooi met de gehakte pecannoten en verdeel een blaadje munt erover.

vegatipVervang de gelatine door agaragar in stap 3: doe 2 el citroensap samen met 3 g agaragar in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Laat iets afkoelen en roer het agaragamengsel door de skyr in stap 4.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karamel-skyrtaartjes met dadel-notenbodem en blauwe bessen

Skyr is IJslandse yoghurt met een rijke smaak en een volle, romige textuur. Heerlijk in zoete baksels, zoals deze karamel-skyrtaartjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig