Quiche met blauwe kaas en minicourgette
Quiche met rode ui als bodem, blauwe kaas (met eieren, slagroom en peterselie) als vulling en minicourgettes in de vorm van een dennenboom als garnering. Een bijzondere quiche voor bijzondere dagen!
30 min. bereiden / 55 min. oventijd / 15 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui met de knoflook en chilivlokken 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de peterselie fijn. Doe samen met de eieren, slagroom, blauwe kaas en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Verdeel de ui over de bodem van de quiche en schenk de vulling erover. Bak de quiche ca. 20 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Snijd ondertussen de minicourgettes in de lengte doormidden. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en peper en eventueel zout. Halveer de tomaten. Haal de quiche na 20 min. uit de oven en verdeel de courgette (met sommige met de snijkant naar boven) in de vorm van een kerstboom over de vulling. Verdeel de tomaten als kerstballen en piek over de kerstboom. Bak de quiche in 35 min. lichtbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Quiche met blauwe kaas en minicourgette
Quiche met rode ui als bodem, blauwe kaas (met eieren, slagroom en peterselie) als vulling en minicourgettes in de vorm van een dennenboom als garnering. Een bijzondere quiche voor bijzondere dagen!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui met de knoflook en chilivlokken 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de peterselie fijn. Doe samen met de eieren, slagroom, blauwe kaas en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Verdeel de ui over de bodem van de quiche en schenk de vulling erover. Bak de quiche ca. 20 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Snijd ondertussen de minicourgettes in de lengte doormidden. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en peper en eventueel zout. Halveer de tomaten. Haal de quiche na 20 min. uit de oven en verdeel de courgette (met sommige met de snijkant naar boven) in de vorm van een kerstboom over de vulling. Verdeel de tomaten als kerstballen en piek over de kerstboom. Bak de quiche in 35 min. lichtbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer warm of op kamertemperatuur.
wijntip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
270 g vers bladerdeeg
10 g verse peterselie
5 witte scharreleieren
230 ml verse slagroom
175 g blauwe kaas
150 g minicourgettes
5 cherrytomaten
Dit heb je nodig
ronde taartvorm (Ø 33 cm, AH Spaaractie)
staafmixer met hoge beker