Varkensrollade met rodekoolblad en sjalottenjus
Ja ja, dit jaar overtref je alle verwachtingen. Met deze heerlijke varkensrollade gevuld met appel, de rodekoolbladeren die je met eetbare goudspray serveert en de sjalottenjus met knoflook, tijm en rode wijn.
1 uur 35 min. bereiden / 1 uur 15 min. oventijd / 10 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Laat de varkensrollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwijder de verpakking en zet de rollade, in de aluminiumschaal, in de oven. Braad in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Haal de rollade uit de oven, laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een steelpan en bak de sjalotten en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de wijn en het water en voeg de tijm, het bouillonblokje en ⅓ van de balsamicoazijn toe. Laat 15 min. koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de harde kern uit de rodekool en haal de bladeren los. Doe ze in een kom en schep om met de rest van de olie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de koolbladeren in delen in 7 min. gaar. Keer regelmatig om. Doe terug in de kom, schep om met de rest van de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spuit de bladeren in met goudspray en verdeel ze over een grote schaal. Verwijder het touw van de rollade, snijd de rollade in 8 plakken en verdeel over de kool. Serveer met de sjalottenjus.
Varkensrollade met rodekoolblad en sjalottenjus
Ja ja, dit jaar overtref je alle verwachtingen. Met deze heerlijke varkensrollade gevuld met appel, de rodekoolbladeren die je met eetbare goudspray serveert en de sjalottenjus met knoflook, tijm en rode wijn.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
95 min. bereiden
10 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Laat de varkensrollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwijder de verpakking en zet de rollade, in de aluminiumschaal, in de oven. Braad in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Haal de rollade uit de oven, laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een steelpan en bak de sjalotten en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de wijn en het water en voeg de tijm, het bouillonblokje en ⅓ van de balsamicoazijn toe. Laat 15 min. koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de harde kern uit de rodekool en haal de bladeren los. Doe ze in een kom en schep om met de rest van de olie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de koolbladeren in delen in 7 min. gaar. Keer regelmatig om. Doe terug in de kom, schep om met de rest van de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spuit de bladeren in met goudspray en verdeel ze over een grote schaal. Verwijder het touw van de rollade, snijd de rollade in 8 plakken en verdeel over de kool. Serveer met de sjalottenjus.
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 filetrollade gevuld met appel
5 sjalotten
3 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
150 ml rode wijn
100 ml water
7½ g verse tijm
1 bospaddenstoelenbouillonblokje
1½ tl balsamicoazijn
½ rode kool
1 flesje gold glitterspray
Dit heb je nodig
grillpan