Amuselepel met tonijnsalade en kapperappel
bewaar
bewaar

Amuselepel met tonijnsalade en kapperappel

Grote smaken, mogen best in een klein hapje zitten. Deze amuse met tonijnsalade is het beste begin van je diner.

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Giet de tonijn af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de sjalot fijn, snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.

Meng de tonijn, sjalot, bleekselderij, de helft van het citroenrasp, de mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gebruik 2 lepels om ovale balletjes (quenelles) van de tonijnsalade te vormen (spoel de lepels steeds schoon in een glas warm water). Leg op de amuselepels en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Halveer de kapperappeltjes en verdeel over de amuselepels

bereidingstipDe tonijnsalade is 1 dag van tevoren te maken. Maak de quenelles vlak voor serveren en garneer ze met het citroenrasp en de kapperappeltjes.
serveertipDit recept is ook te serveren als een klein voorgerecht voor 4 personen. Verdeel de tonijnsalade over 4 amuseglaasjes en garneer elk glas met 2 kapperappeltjes.
vegantipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan amuse.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amuselepel met tonijnsalade en kapperappel

Grote smaken, mogen best in een klein hapje zitten. Deze amuse met tonijnsalade is het beste begin van je diner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig