Bloemkool koken
Zet je pannetje op het vuur en koken maar, die bloemkool. Zo doe je dat.
Aan de slag
Breng een grote pan met ruim, eventueel gezouten, water aan de kook. Snijd ondertussen een ½ cm van de harde onderkant van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en halveer grote exemplaren, zodat je allemaal roosjes van gelijke grootte hebt. Halveer de stronk, verwijder eventuele donkere plekken en snijd in plakken van een ½ cm dik. Snijd de bladeren in de breedte in repen van 2 cm.
Doe alles in een vergiet en spoel onder koud, stromend water. Voeg alle delen van de bloemkool tegelijkertijd aan het kokende water toe en breng het water weer aan de kook. Kook, in ca. 5-8 min. beetgaar, afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Bloemkool koken
Zet je pannetje op het vuur en koken maar, die bloemkool. Zo doe je dat.
bijgerecht
null porties
60 kcal
5 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Breng een grote pan met ruim, eventueel gezouten, water aan de kook. Snijd ondertussen een ½ cm van de harde onderkant van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en halveer grote exemplaren, zodat je allemaal roosjes van gelijke grootte hebt. Halveer de stronk, verwijder eventuele donkere plekken en snijd in plakken van een ½ cm dik. Snijd de bladeren in de breedte in repen van 2 cm.
Doe alles in een vergiet en spoel onder koud, stromend water. Voeg alle delen van de bloemkool tegelijkertijd aan het kokende water toe en breng het water weer aan de kook. Kook, in ca. 5-8 min. beetgaar, afhankelijk van de grootte van de roosjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool