Kaneel-kwarktaart
bewaar
bewaar

Kaneel-kwarktaart

Pracht en praal met deze frisse kaneel-kwarktaart die je versiert met chocofantasie. Of zijn het parels?

20 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt ⅔ van de boter in een steelpan en meng met ⅛ van de kaneel en de kruimelbodemmix uit het pak van Dr. Oetker. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan en meng met de basterdsuiker en ¾ van de kaneel. Doe de kwark met de slagroom en het water in een kom en klop 1 min. met een mixer. Voeg de taartmix uit het pak van Dr. Oetker toe en mix 1 min. op de laagste stand en daarna 3 min. op de hoogste stand.

Verdeel ⅔ van het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk glad. Verdeel de kaneelboter er gelijkmatig over en verdeel de rest van het kwarkmengsel erover. Laat minimaal 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Roer ondertussen de zuivelspread los met de poedersuiker en doe in een spuitzak. Spuit in een spiraalvorm over de bovenkant van de kwarktaart en bestrooi met de rest van de kaneel en de chocofantasie.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kaneel-kwarktaart

Pracht en praal met deze frisse kaneel-kwarktaart die je versiert met chocofantasie. Of zijn het parels?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig