Kaneel-kwarktaart
Pracht en praal met deze frisse kaneel-kwarktaart die je versiert met chocofantasie. Of zijn het parels?
Aan de slag
Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt ⅔ van de boter in een steelpan en meng met ⅛ van de kaneel en de kruimelbodemmix uit het pak van Dr. Oetker. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan en meng met de basterdsuiker en ¾ van de kaneel. Doe de kwark met de slagroom en het water in een kom en klop 1 min. met een mixer. Voeg de taartmix uit het pak van Dr. Oetker toe en mix 1 min. op de laagste stand en daarna 3 min. op de hoogste stand.
Verdeel ⅔ van het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk glad. Verdeel de kaneelboter er gelijkmatig over en verdeel de rest van het kwarkmengsel erover. Laat minimaal 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Roer ondertussen de zuivelspread los met de poedersuiker en doe in een spuitzak. Spuit in een spiraalvorm over de bovenkant van de kwarktaart en bestrooi met de rest van de kaneel en de chocofantasie.
Kaneel-kwarktaart
Pracht en praal met deze frisse kaneel-kwarktaart die je versiert met chocofantasie. Of zijn het parels?
nagerecht
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt ⅔ van de boter in een steelpan en meng met ⅛ van de kaneel en de kruimelbodemmix uit het pak van Dr. Oetker. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan en meng met de basterdsuiker en ¾ van de kaneel. Doe de kwark met de slagroom en het water in een kom en klop 1 min. met een mixer. Voeg de taartmix uit het pak van Dr. Oetker toe en mix 1 min. op de laagste stand en daarna 3 min. op de hoogste stand.
Verdeel ⅔ van het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk glad. Verdeel de kaneelboter er gelijkmatig over en verdeel de rest van het kwarkmengsel erover. Laat minimaal 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Roer ondertussen de zuivelspread los met de poedersuiker en doe in een spuitzak. Spuit in een spiraalvorm over de bovenkant van de kwarktaart en bestrooi met de rest van de kaneel en de chocofantasie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g ongezouten roomboter
4 tl gemalen kaneel
440 g mix voor kwarktaart naturel
125 g donkere basterdsuiker
500 g magere kwark
250 ml verse slagroom
300 ml water
100 g zuivelspread naturel
50 g poedersuiker
4 el chocofantasie cupcake taart versiering
Dit heb je nodig
springvorm: Ø 25 cm
spuitzak