Rijstepap met warme kersen en studentenhaver
Rijstepap ouderwets? Helemaal niet! We upgraden 'm met warme kersen en studentenhaver, daar kom je ongetwijfeld je bed voor uit.
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. en giet af. Doe de rijst samen met de melk in een steelpan en laat op laag vuur ca. 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verwarm ondertussen de kersen met de kaneel in een steelpan ca. 5 min. en pureer met een staafmixer glad. Hak de amandelen en studentenhaver grof.
Verdeel de rijstepap over kommen en verdeel de kersenpuree er in een swirl over. Bestrooi met de studentenhaver en amandelen.
Rijstepap met warme kersen en studentenhaver
Rijstepap ouderwets? Helemaal niet! We upgraden 'm met warme kersen en studentenhaver, daar kom je ongetwijfeld je bed voor uit.
null personen
300 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. en giet af. Doe de rijst samen met de melk in een steelpan en laat op laag vuur ca. 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verwarm ondertussen de kersen met de kaneel in een steelpan ca. 5 min. en pureer met een staafmixer glad. Hak de amandelen en studentenhaver grof.
Verdeel de rijstepap over kommen en verdeel de kersenpuree er in een swirl over. Bestrooi met de studentenhaver en amandelen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g zilvervliesrijst
350 ml halfvolle melk
125 g diepvries kersen
1 tl kaneel
50 g ongebrande amandelen
50 g studentenhaver
Dit heb je nodig
staafmixer