Kipstoof met abrikozen, winterpeen en amandel
Gek op kip? Bekijk dan snel dit recept met kip uit de oven, abrikozen, winterpeen en amandel. Kip over? Dan lunch je de volgende dag met een pulled chicken sandwich!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de amandelen, het korianderzaad, de abrikozen, de helft van de muntblaadjes, ⅖ van de olie en ⅓ van de harissa fijn in de hakmolen.
Meng de fruitspread abrikoos met ⅖ van de olie en ⅓ van de harissa. Laat het bouillonblokje met de rest van de harissa oplossen in het water.
Schil de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. 2 cm. Verdeel de peen over het midden van de bodem van de braadpan. Besprenkel met de rest van de olie.
Bestrooi de kip royaal met peper en eventueel zout en wrijf rondom in met de abrikozen-harissaolie. Leg met de borst naar beneden op de peen in de braadpan. Doe het amandelmengsel in de holte van de kip. Giet de bouillon op de bodem van de pan.
Rooster de kip in ca. 90 min. zonder deksel onder in de oven goudbruin en gaar. Keer de kip na 45 min. en rooster nog 45 min. Schep tijdens het roosteren af en toe wat van het vocht over het vel van de kip. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.
Neem de kip uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 200 °C. Bak het brood in ca. 8 min. af en houd warm onder een schone theedoek.
Garneer de kip met de rest van de muntblaadjes en serveer met de winterpeen en het brood.
Kipstoof met abrikozen, winterpeen en amandel
Gek op kip? Bekijk dan snel dit recept met kip uit de oven, abrikozen, winterpeen en amandel. Kip over? Dan lunch je de volgende dag met een pulled chicken sandwich!
hoofdgerecht
null personen
975 kcal
15 min. bereiden
98 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de amandelen, het korianderzaad, de abrikozen, de helft van de muntblaadjes, ⅖ van de olie en ⅓ van de harissa fijn in de hakmolen.
Meng de fruitspread abrikoos met ⅖ van de olie en ⅓ van de harissa. Laat het bouillonblokje met de rest van de harissa oplossen in het water.
Schil de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. 2 cm. Verdeel de peen over het midden van de bodem van de braadpan. Besprenkel met de rest van de olie.
Bestrooi de kip royaal met peper en eventueel zout en wrijf rondom in met de abrikozen-harissaolie. Leg met de borst naar beneden op de peen in de braadpan. Doe het amandelmengsel in de holte van de kip. Giet de bouillon op de bodem van de pan.
Rooster de kip in ca. 90 min. zonder deksel onder in de oven goudbruin en gaar. Keer de kip na 45 min. en rooster nog 45 min. Schep tijdens het roosteren af en toe wat van het vocht over het vel van de kip. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.
Neem de kip uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 200 °C. Bak het brood in ca. 8 min. af en houd warm onder een schone theedoek.
Garneer de kip met de rest van de muntblaadjes en serveer met de winterpeen en het brood.
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g ongezouten amandelen
1 el korianderzaad
50 g gedroogde gewelde abrikozen
15 g verse munt
5 el milde olijfolie
3 el milde harissa
50 g fruitspread abrikoos
½ kippenbouillonblokje
300 ml heet water
1 kg winterpeen
1½ kg hele scharrelkip
1 afbak Turks brood
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
lage braadpan met deksel: Ø 28 cm
aluminiumfolie
schone theedoek