Boeuf bourguignon uit de oven met geroosterde spruiten
Proef de authentieke Franse keuken met boeuf bourguignon oftewel: 'Rund op z'n Bourgondisch'. Rode wijn, laurierblad en mosterd zorgen voor diepe winterse smaken. Serveren met geroosterde spruiten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier, snijd in stukken van ca. 2 cm.
Bestrooi het vlees rondom met peper en meng de bloem erdoor, zodat het vlees rondom met een laagje bedekt is. Verhit de braadpan met de boter en ⅓ van de olie en braad het vlees 4 min. op hoog vuur tot het meeste vocht verdampt is en het vlees rondom bruin en krokant is. Voeg de baconreepjes en tomatenpuree toe en bak 4 min. op hoog vuur mee.
Ris ondertussen de blaadjes van de tijm. Voeg de helft van de tijm, de wijn, het water, de knoflook, sjalot, peen, laurier en mosterd toe aan het vlees. Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2½ uur tot het vlees mals is. Haal na 1½ uur de deksel van de pan. Snijd de champignons in kwarten en voeg de laatste 45 min. van de stooftijd toe aan het vlees. Test na 2½ uur of het vlees mals is, laat het zo nodig nog 30 min. langer stoven.
Halveer ondertussen de spruiten en verdeel ze over de met bakpapier beklede traybake. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de tijm. Breng op smaak met peper en rooster de laatste 20 min. van de stooftijd boven in de oven met de boeuf bourguignon mee.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de boeuf bourguignon met de peterselie en serveer met de geroosterde spruiten.
Boeuf bourguignon uit de oven met geroosterde spruiten
Proef de authentieke Franse keuken met boeuf bourguignon oftewel: 'Rund op z'n Bourgondisch'. Rode wijn, laurierblad en mosterd zorgen voor diepe winterse smaken. Serveren met geroosterde spruiten.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
180 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier, snijd in stukken van ca. 2 cm.
Bestrooi het vlees rondom met peper en meng de bloem erdoor, zodat het vlees rondom met een laagje bedekt is. Verhit de braadpan met de boter en ⅓ van de olie en braad het vlees 4 min. op hoog vuur tot het meeste vocht verdampt is en het vlees rondom bruin en krokant is. Voeg de baconreepjes en tomatenpuree toe en bak 4 min. op hoog vuur mee.
Ris ondertussen de blaadjes van de tijm. Voeg de helft van de tijm, de wijn, het water, de knoflook, sjalot, peen, laurier en mosterd toe aan het vlees. Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2½ uur tot het vlees mals is. Haal na 1½ uur de deksel van de pan. Snijd de champignons in kwarten en voeg de laatste 45 min. van de stooftijd toe aan het vlees. Test na 2½ uur of het vlees mals is, laat het zo nodig nog 30 min. langer stoven.
Halveer ondertussen de spruiten en verdeel ze over de met bakpapier beklede traybake. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de tijm. Breng op smaak met peper en rooster de laatste 20 min. van de stooftijd boven in de oven met de boeuf bourguignon mee.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de boeuf bourguignon met de peterselie en serveer met de geroosterde spruiten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
2 sjalotten
300 g winterpeen
700 g runder sukadelappen
1 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
3 el milde olijfolie
150 g baconreepjes
70 g tomatenpuree
10 g verse tijm
300 ml rode wijn
750 ml water
2 laurierblaadjes
1 tl dijonmosterd
400 g champignons
700 g geschoonde spruitjes
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
hoge braadpan met deksel: Ø 22 cm
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm
bakpapier