Pizza met tomatensaus en mozzarella
Leuk om een keer zelf te doen: pizza maken. In dit recept maak je zowel de bodem als de tomatensaus zelf. En vervolgens beleg je 'm met je favoriete ingrediënten.
Aan de slag
Los de gist en suiker op in 100 ml lauw warm water (per 4 pers.) en laat 10 min. staan. Meng de bloem voor pizzadeeg en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel, 150 ml water (per 4 pers.) en ⅓ van de olie toe en meng ca. 10 min. met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg ontstaat.
Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in de ingevette kom, dek af met een schone theedoek en zet 1 uur in de koelkast.
Haal de bakplaten uit de oven, bekleed ze met een vel bakpapier en leg op elke bakplaat een lap deeg. Verdeel er de tomatensaus over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza’s. Bak 18-20 min. net boven en net onder het midden van de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Haal de pizza’s. uit de oven en versier met de blaadjes basilicum. Lekker met olijven, tonijn, parmaham, ansjovis, of truffel salami.
Pizza met tomatensaus en mozzarella
Leuk om een keer zelf te doen: pizza maken. In dit recept maak je zowel de bodem als de tomatensaus zelf. En vervolgens beleg je 'm met je favoriete ingrediënten.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Los de gist en suiker op in 100 ml lauw warm water (per 4 pers.) en laat 10 min. staan. Meng de bloem voor pizzadeeg en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel, 150 ml water (per 4 pers.) en ⅓ van de olie toe en meng ca. 10 min. met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg ontstaat.
Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in de ingevette kom, dek af met een schone theedoek en zet 1 uur in de koelkast.
Haal de bakplaten uit de oven, bekleed ze met een vel bakpapier en leg op elke bakplaat een lap deeg. Verdeel er de tomatensaus over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza’s. Bak 18-20 min. net boven en net onder het midden van de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
Haal de pizza’s. uit de oven en versier met de blaadjes basilicum. Lekker met olijven, tonijn, parmaham, ansjovis, of truffel salami.
bereidingstip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g gedroogde gist
350 ml water
500 g bloem voor pizzadeeg
2 tl zout
3 el olijfolie mild
2 tenen verse knoflook
200 g winterpenen
200 g fijngesneden prei
½ el venkelzaad
400 g gepelde tomaten in blik
30 g griesmeel
250 g mozzarella
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
kom
bakplaten
Staafmixer
deegroller
bakpapier