Eenpansrisotto met pompoen en rozemarijn
Met risotto en pompoen maak je het perfecte herfstgerecht. Rozemarijn bij de pompoenrisotto en de herfst mag wat ons betreft eeuwig voortduren.
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Houd warm op laag vuur.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de pompoenstukjes en rozemarijn ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Laat ondertussen de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op (per 4 pers.). Snijd de tomaten in stukjes.
Schep, als de risotto gaar is, de tomaten en opgevangen olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Eenpansrisotto met pompoen en rozemarijn
Met risotto en pompoen maak je het perfecte herfstgerecht. Rozemarijn bij de pompoenrisotto en de herfst mag wat ons betreft eeuwig voortduren.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Houd warm op laag vuur.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de pompoenstukjes en rozemarijn ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Laat ondertussen de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op (per 4 pers.). Snijd de tomaten in stukjes.
Schep, als de risotto gaar is, de tomaten en opgevangen olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tuinkruidenbouillontablet
1 l kokend water
2 el milde olijfolie
800 g koelverse muskaatpompoenstukjes
1 tl gedroogde rozemarijn
300 g risottorijst
145 g zongedroogde tomaten in pot