Gezonde rösti-ovenschotel
Laat de oven het werk doen. En als daar deze ovenschotel met rösti-topping uitkomt is dat geen straf.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen grof en meng met ¾ van de olie. Snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, prei en kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoliroosjes, rulstukjes en zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de groente over de ovenschaal en dek af met de geraspte aardappel. Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de aardappel te donker wordt.
Gezonde rösti-ovenschotel
Laat de oven het werk doen. En als daar deze ovenschotel met rösti-topping uitkomt is dat geen straf.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen grof en meng met ¾ van de olie. Snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, prei en kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoliroosjes, rulstukjes en zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de groente over de ovenschaal en dek af met de geraspte aardappel. Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de aardappel te donker wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g iets kruimige aardappelen
4 el olijfolie mild
2 tenen knoflook
3 preien
1 tl kerriepoeder
450 g diepvries broccoliroosjes
375 g Vegan rulstukjes
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)