IJskoffie jelly
bewaar
bewaar

IJskoffie jelly

Waar je iemand echt 'jelly' mee maakt: deze ijskoffie-jelly!

10 min. bereiden / 2 uur 15 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Week de gelatineblaadjes ca. 5 min in ruim koud water. Neem uit het water, knijp goed uit en voeg samen met de kokosbloesemsuiker toe aan de helft van de hete koffie. Roer goed door tot de gelatine en suiker helemaal zijn opgelost.

Schenk het koffiemengsel in de ovenschaal en laat 15 min. op het werkblad afkoelen. Zet het daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Laat ondertussen de rest van de hete koffie 15 min afkoelen en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

Neem de koffie-jelly uit de koelkast, snijd in blokjes van ca. 2 cm en verdeel over de glazen.

Doe de gekoelde koffie, gecondenseerde melk en ijsblokjes in een krachtige blender en mix tot het ijs helemaal fijngemalen is. Schenk de ijskoffie over de jellyblokjes en schep de slagroom erop.

variatietipJe kunt in plaats van kokosbloesemsuiker ook donkere basterdsuiker gebruiken.

IJskoffie-jelly

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

IJskoffie jelly

Waar je iemand echt 'jelly' mee maakt: deze ijskoffie-jelly!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig