Traybake met zalm, courgette, paprika en peen met bonendip
Van cannellinibonen maak je een heerlijke, gezonde dip voor bij deze traybake met zalm, courgette, paprika en peen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovengroente en romaatjes aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met het venkelzaad en de helft van de olie. Bestrooi met peper en rooster in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de groenten voorzichtig om. Leg de zalm in het midden van de groenten en bestrooi met peper. Rooster nog 10-12 min.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat uitlekken.
Doe de bonen met 2 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en garneer met het citroenrasp, citroenschijfjes en de rest van de peterselie. Serveer de bonendip erbij.
Traybake met zalm, courgette, paprika en peen met bonendip
Van cannellinibonen maak je een heerlijke, gezonde dip voor bij deze traybake met zalm, courgette, paprika en peen.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovengroente en romaatjes aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met het venkelzaad en de helft van de olie. Bestrooi met peper en rooster in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de groenten voorzichtig om. Leg de zalm in het midden van de groenten en bestrooi met peper. Rooster nog 10-12 min.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat uitlekken.
Doe de bonen met 2 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en garneer met het citroenrasp, citroenschijfjes en de rest van de peterselie. Serveer de bonendip erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg ovengroente courgette, rode paprika en peen
250 g romaatjes
2 el venkelzaad
4 el milde olijfolie
300 g verse zalmfilets
15 g verse peterselie
1 citroen
800 g cannellini bonen 0% klein
2 el water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker