Traybake met zalm, courgette, paprika en peen met bonendip
bewaar
bewaar

Traybake met zalm, courgette, paprika en peen met bonendip

Van cannellinibonen maak je een heerlijke, gezonde dip voor bij deze traybake met zalm, courgette, paprika en peen.

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovengroente en romaatjes aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met het venkelzaad en de helft van de olie. Bestrooi met peper en rooster in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de groenten voorzichtig om. Leg de zalm in het midden van de groenten en bestrooi met peper. Rooster nog 10-12 min.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat uitlekken.

Doe de bonen met 2 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en garneer met het citroenrasp, citroenschijfjes en de rest van de peterselie. Serveer de bonendip erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met zalm, courgette, paprika en peen met bonendip

Van cannellinibonen maak je een heerlijke, gezonde dip voor bij deze traybake met zalm, courgette, paprika en peen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig