Braadworst met krieltjes en appel-kidneybonensalade
bewaar
bewaar

Braadworst met krieltjes en appel-kidneybonensalade

De (biologische) ingrediënten voor deze braadworst met krieltjes en salade zijn op één hand te tellen. Makkelijk!

35 min. bereiden / 30 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie, bestrooi met peper.

Bak de krieltjes in ca. 30 min. goudgeel. Leg halverwege de runderbraadworsten erbij en schep om. Spoel ondertussen de kidneybonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de stengels van de stronk bleekselderij in schuine plakken van ca. 2 cm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.

Meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de bleekselderij, bonen en appel. Verdeel de bonensalade over borden en leg daarop de krieltjes en runderbraadworsten.

vegatipJe kunt ook vega worstjes gebruiken in plaats van de runderbraadworsten; het recept is daarmee niet meer glutenvrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Braadworst met krieltjes en appel-kidneybonensalade

De (biologische) ingrediënten voor deze braadworst met krieltjes en salade zijn op één hand te tellen. Makkelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig