Braadworst met krieltjes en appel-kidneybonensalade
De (biologische) ingrediënten voor deze braadworst met krieltjes en salade zijn op één hand te tellen. Makkelijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie, bestrooi met peper.
Bak de krieltjes in ca. 30 min. goudgeel. Leg halverwege de runderbraadworsten erbij en schep om. Spoel ondertussen de kidneybonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de stengels van de stronk bleekselderij in schuine plakken van ca. 2 cm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de bleekselderij, bonen en appel. Verdeel de bonensalade over borden en leg daarop de krieltjes en runderbraadworsten.
Braadworst met krieltjes en appel-kidneybonensalade
De (biologische) ingrediënten voor deze braadworst met krieltjes en salade zijn op één hand te tellen. Makkelijk!
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olijfolie, bestrooi met peper.
Bak de krieltjes in ca. 30 min. goudgeel. Leg halverwege de runderbraadworsten erbij en schep om. Spoel ondertussen de kidneybonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de stengels van de stronk bleekselderij in schuine plakken van ca. 2 cm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de bleekselderij, bonen en appel. Verdeel de bonensalade over borden en leg daarop de krieltjes en runderbraadworsten.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g AH Biologisch krieltjes
4 el olijfolie mild
4 runderbraadworsten
360 g kidneybonen in pot
1 stronk bleekselderij
3 Royal Gala appels
1 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
bakpapier