BBQ vispakketje (ook voor Green Egg)
bewaar
bewaar

BBQ vispakketje (ook voor Green Egg)

Dol op vis? Probeer dan deze BBQ-pakketjes met mosselen, zalm en venkel! En vergeet niet om lekker stokbrood te dippen in de saus!

20 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud stromend water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden, verwijder de harde kern. Snijd de venkel in de breedte in dunne plakjes. Snijd de dille en peterselie fijn. Snijd de citroen in 8 dunne plakjes.

Leg per persoon 2 vellen aluminiumfolie van ca. 50 cm lang gekruist op elkaar. Leg in het midden van de vellen een hoopje venkel. Leg op de venkel een stuk zalmfilet. Verdeel de plakken citroen, de dille, peterselie, chilivlokken en de mosselen over de zalm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vouw de vellen aluminiumfolie naar elkaar toe en schenk in elk pakketje 50 ml wijn. Rol de vellen aluminiumfolie samen op en maak de pakketjes goed dicht. De inhoud van de pakketjes moet gaarstomen, dus het is belangrijk dat er geen stoom kan ontsnappen. Rooster in 12-15 min. gaar op de barbecue.

combinatietipLekker met stokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ vispakketje (ook voor Green Egg)

Dol op vis? Probeer dan deze BBQ-pakketjes met mosselen, zalm en venkel! En vergeet niet om lekker stokbrood te dippen in de saus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig