BBQ vispakketje (ook voor Green Egg)
Dol op vis? Probeer dan deze BBQ-pakketjes met mosselen, zalm en venkel! En vergeet niet om lekker stokbrood te dippen in de saus!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud stromend water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden, verwijder de harde kern. Snijd de venkel in de breedte in dunne plakjes. Snijd de dille en peterselie fijn. Snijd de citroen in 8 dunne plakjes.
Leg per persoon 2 vellen aluminiumfolie van ca. 50 cm lang gekruist op elkaar. Leg in het midden van de vellen een hoopje venkel. Leg op de venkel een stuk zalmfilet. Verdeel de plakken citroen, de dille, peterselie, chilivlokken en de mosselen over de zalm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vouw de vellen aluminiumfolie naar elkaar toe en schenk in elk pakketje 50 ml wijn. Rol de vellen aluminiumfolie samen op en maak de pakketjes goed dicht. De inhoud van de pakketjes moet gaarstomen, dus het is belangrijk dat er geen stoom kan ontsnappen. Rooster in 12-15 min. gaar op de barbecue.
BBQ vispakketje (ook voor Green Egg)
Dol op vis? Probeer dan deze BBQ-pakketjes met mosselen, zalm en venkel! En vergeet niet om lekker stokbrood te dippen in de saus!
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud stromend water en verwijder de exemplaren die open blijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden, verwijder de harde kern. Snijd de venkel in de breedte in dunne plakjes. Snijd de dille en peterselie fijn. Snijd de citroen in 8 dunne plakjes.
Leg per persoon 2 vellen aluminiumfolie van ca. 50 cm lang gekruist op elkaar. Leg in het midden van de vellen een hoopje venkel. Leg op de venkel een stuk zalmfilet. Verdeel de plakken citroen, de dille, peterselie, chilivlokken en de mosselen over de zalm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vouw de vellen aluminiumfolie naar elkaar toe en schenk in elk pakketje 50 ml wijn. Rol de vellen aluminiumfolie samen op en maak de pakketjes goed dicht. De inhoud van de pakketjes moet gaarstomen, dus het is belangrijk dat er geen stoom kan ontsnappen. Rooster in 12-15 min. gaar op de barbecue.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse mosselen
2 venkelknollen
7½ g verse dille
7½ g verse platte peterselie
1 citroen
680 g verse zalmfilets
½ tl chilivlokken
200 ml witte wijn
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie