Lauwwarme tomatensalade met orzo, parmaham en pijnboompitjes
Zoete zomerse tomaten en zoute parmaham zijn de perfecte partners in deze salade!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verdeel de parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ham in 15 min. krokant. Laat even afkoelen en verkruimel de ham.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen fijn. Snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de tastytom- tomaten.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de tomaten met de snijkant onder in de pan. Doe de basilicum- stelen, knoflook, chilivlokken en tijm erbij en bak in 7 min. lichtbruin. Voeg de balsamico- azijn toe en haal de pan van het vuur.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af. Halveer ondertussen de cherry- tomaten.
Meng de warme orzo met de cherry- tomaten, basilicumblaadjes en de gebakken tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en het parmahamkruim.
Lauwwarme tomatensalade met orzo, parmaham en pijnboompitjes
Zoete zomerse tomaten en zoute parmaham zijn de perfecte partners in deze salade!
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verdeel de parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ham in 15 min. krokant. Laat even afkoelen en verkruimel de ham.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen fijn. Snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de tastytom- tomaten.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de tomaten met de snijkant onder in de pan. Doe de basilicum- stelen, knoflook, chilivlokken en tijm erbij en bak in 7 min. lichtbruin. Voeg de balsamico- azijn toe en haal de pan van het vuur.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af. Halveer ondertussen de cherry- tomaten.
Meng de warme orzo met de cherry- tomaten, basilicumblaadjes en de gebakken tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en het parmahamkruim.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g parmaham
50 g pijnboompitten
15 g verse basilicum
2 tenen knoflook
380 g tastytomtomaten
3 el olijfolie extra vierge
1 tl chilivlokken
3 el balsamicoazijn
10 g verse tijm
300 g orzo pasta
400 g rivolo cherrytomaten
Dit heb je nodig
bakpapier