Snelle groene gazpacho met peterselie
Wil je deze gazpacho meenemen voor de picknick? Giet het dan in een thermosfles om 'm lekker koel te houden!
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de komkommers in stukken van ca. 3 cm. Snijd de ui in parten.
Doe de paprika, komkommer, ui en het water in de blender en mix 3 min. Hou 3 takjes peterselie apart, voeg de rest toe aan de blender en mix in 5 min. tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de gazpacho in een grote kan, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Snijd de achtergehouden peterselie fijn. Roer de gazpacho door, schenk in glazen, potjes of kommen en bestrooi met de peterselie.
Snelle groene gazpacho met peterselie
Wil je deze gazpacho meenemen voor de picknick? Giet het dan in een thermosfles om 'm lekker koel te houden!
voorgerecht
null personen
35 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de komkommers in stukken van ca. 3 cm. Snijd de ui in parten.
Doe de paprika, komkommer, ui en het water in de blender en mix 3 min. Hou 3 takjes peterselie apart, voeg de rest toe aan de blender en mix in 5 min. tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de gazpacho in een grote kan, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Snijd de achtergehouden peterselie fijn. Roer de gazpacho door, schenk in glazen, potjes of kommen en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 groene paprika's
2 komkommers
1 middelgrote ui
100 ml water
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
blender