Skottelbraai noedels met gebakken tofu
Lekker koken op de camping? Maak dan deze noedels op de skottelbraai!
Aan de slag
Week de rijstnoedels 30 min. in ruim warm water. Trek ze met een vork uit elkaar, giet af en laat uitlekken.
Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokken van ca. 2 cm. Kneus de peperkorrels onder een pan of in een vijzel en doe ze met de maïzena, het zout en tofublokjes in een kom. Schep goed om.
Halveer de uien en snijd in smalle parten. Snijd de snijbonen in schuine stukken van ca. 3 cm. Snijd de paksoi elk in de lengte in 6 parten, laat de steelaanzet zitten. Snijd het witte gedeelte van de sereh, het groene stuk gebruik je niet. Kneus de sereh in een vijzel of onder een pan.
Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Bak de tofublokken ca. 5 min. tot ze krokant zijn van buiten, keer regelmatig, schep op een bord. Voeg de uien toe aan de pan. Bak ca. 3 min. en voeg de currypasta toe. Bak 1 min. mee en schenk dan de kokosmelk en het water erbij.
Pers de knoflook erboven uit, verkruimel de bouillonblokje en voeg de snijbonen en sereh toe. Meng alles goed en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de cashewnoten en paksoi toe en kook 5 min. met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Schep de laatste minuut de noedels door het gerecht. Verdeel de noedels met de groenten over diepe borden en verdeel de tofu en koriander erover.
Skottelbraai noedels met gebakken tofu
Lekker koken op de camping? Maak dan deze noedels op de skottelbraai!
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Week de rijstnoedels 30 min. in ruim warm water. Trek ze met een vork uit elkaar, giet af en laat uitlekken.
Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokken van ca. 2 cm. Kneus de peperkorrels onder een pan of in een vijzel en doe ze met de maïzena, het zout en tofublokjes in een kom. Schep goed om.
Halveer de uien en snijd in smalle parten. Snijd de snijbonen in schuine stukken van ca. 3 cm. Snijd de paksoi elk in de lengte in 6 parten, laat de steelaanzet zitten. Snijd het witte gedeelte van de sereh, het groene stuk gebruik je niet. Kneus de sereh in een vijzel of onder een pan.
Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Bak de tofublokken ca. 5 min. tot ze krokant zijn van buiten, keer regelmatig, schep op een bord. Voeg de uien toe aan de pan. Bak ca. 3 min. en voeg de currypasta toe. Bak 1 min. mee en schenk dan de kokosmelk en het water erbij.
Pers de knoflook erboven uit, verkruimel de bouillonblokje en voeg de snijbonen en sereh toe. Meng alles goed en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de cashewnoten en paksoi toe en kook 5 min. met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Schep de laatste minuut de noedels door het gerecht. Verdeel de noedels met de groenten over diepe borden en verdeel de tofu en koriander erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g rijstnoedels 5mm
375 g tofu naturel
1 tl zwarte peperkorrel
2 el maizena
1 tl zout
2 rode uien
400 g verse snijbonen
2 Shanghai paksoi
2 stengels koelverse sereh citroengras
4 el rijstolie
70 g groene currypasta
400 ml kokosmelk
200 ml water
2 tenen knoflook
½ groentebouillontablet
100 g ongebrande cashewnoten
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
vijzel
skottelbraai
skottelbraai-paellapan met deksel (Ø 47 cm)