Visstoofpotje met sojabonen
Dit visstoofpotje heeft Aziatische invloeden met sereh, limoen, rode peper en edamame boontjes!
Aan de slag
Ontdooi de gemengde zeevruchten. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Schil en rasp de gember fijn. Snijd het witte gedeelte van de serehstengels, het groene stuk gebruik je niet. Kneus de sereh in een vijzel. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, rode peper, gember en kurkuma toe en bak 1 min. mee.
Voeg de sojadrink, sereh, het limoenrasp en ⅓ van de edamame boontjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
Verwijder de sereh en pureer met een staafmixer tot een gladde dunne saus. Voeg de peultjes en de rest van de edamame boontjes toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Voeg de gemengde zeevruchten en helft van de koriander toe en verwarm nog 3 min. goed door.
Serveer de visstoofpot in diepe borden. Besprenkel met 1 el limoensap (per 4 personen) en bestrooi met de rest van de koriander.
Visstoofpotje met sojabonen
Dit visstoofpotje heeft Aziatische invloeden met sereh, limoen, rode peper en edamame boontjes!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de gemengde zeevruchten. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Schil en rasp de gember fijn. Snijd het witte gedeelte van de serehstengels, het groene stuk gebruik je niet. Kneus de sereh in een vijzel. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, rode peper, gember en kurkuma toe en bak 1 min. mee.
Voeg de sojadrink, sereh, het limoenrasp en ⅓ van de edamame boontjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
Verwijder de sereh en pureer met een staafmixer tot een gladde dunne saus. Voeg de peultjes en de rest van de edamame boontjes toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Voeg de gemengde zeevruchten en helft van de koriander toe en verwarm nog 3 min. goed door.
Serveer de visstoofpot in diepe borden. Besprenkel met 1 el limoensap (per 4 personen) en bestrooi met de rest van de koriander.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries gemengde zeevruchten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
25 g verse gember
2 stengels koelverse sereh citroengras
1 limoen
2 el rijstolie
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
500 ml sojadrink
600 g diepvries edamame bonen
250 g verse peultjes
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
vijzel
staafmixer