Dulce de leche
Het enige dat je nodig hebt voor dulce de leche, karamelpasta, is een blikje gecondenseerde melk én een beetje geduld. Deze zoete pasta wordt vooral in Latijns-Amerika op allerlei manieren gegeten.
Aan de slag
Haal het papieren label van het blik af. Controleer of het geen deuken heeft en aan de bovenkant nog helemaal dicht is.
Doe het blik ongeopend in een pan en vul de pan met water. Het blik moet minimaal 5 cm onder water staan.
Zet de pan op het vuur en breng het water op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur heel laag, zodat het water net tegen de kook aan blijft. Kook het ca. 2 uur. Hoe langer je de gecondenseerde melk kookt, hoe donkerder en harder het wordt. Hou goed in de gaten dat de pan niet droogkookt en dat het blikje altijd onder een laag water staat, anders bestaat de kans dat het blikje ontploft. Vul de pan eventueel bij met heet water als het blik bijna niet meer volledig onder water staat.
Zet het vuur uit en laat het blik in de pan met water in 3 uur volledig afkoelen. Pas op: het water moet helemaal afgekoeld zijn voor je het blik eruit kunt halen en kunt openen!
Dulce de leche
Het enige dat je nodig hebt voor dulce de leche, karamelpasta, is een blikje gecondenseerde melk én een beetje geduld. Deze zoete pasta wordt vooral in Latijns-Amerika op allerlei manieren gegeten.
nagerecht
null porties
65 kcal
120 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Haal het papieren label van het blik af. Controleer of het geen deuken heeft en aan de bovenkant nog helemaal dicht is.
Doe het blik ongeopend in een pan en vul de pan met water. Het blik moet minimaal 5 cm onder water staan.
Zet de pan op het vuur en breng het water op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur heel laag, zodat het water net tegen de kook aan blijft. Kook het ca. 2 uur. Hoe langer je de gecondenseerde melk kookt, hoe donkerder en harder het wordt. Hou goed in de gaten dat de pan niet droogkookt en dat het blikje altijd onder een laag water staat, anders bestaat de kans dat het blikje ontploft. Vul de pan eventueel bij met heet water als het blik bijna niet meer volledig onder water staat.
Zet het vuur uit en laat het blik in de pan met water in 3 uur volledig afkoelen. Pas op: het water moet helemaal afgekoeld zijn voor je het blik eruit kunt halen en kunt openen!
algemeen:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gecondenseerde melk in blik