Mihoen Singapore
Mihoen Singapore? Give us more! Mihoen Singapore is een uitgebreid noedelrecept dat je hart zal veroveren (of al heeft veroverd).
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe ⅖ van de sojasaus, de hoisinsaus, rijstwijn, vijfkruidenpoeder en basterdsuiker in de ovenschaal en meng goed. Leg de speklappen in de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. marineren.
Zet de schaal, met het folie erop, in de oven en bak ca. 20 min. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog ca. 20 min. Keer de speklappen halverwege.
Doe ondertussen de mihoen in een ruime kom en overgiet met kokend water. Laat 15 min. weken. Leg een ovenrooster op een bakplaat. Giet de mihoen af, laat uitlekken en verspreid over het ovenrooster.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de bosui in stukken van ca. 3 cm. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de Chinese kool in de breedte in repen van ca. 1 cm. Meng in een kom de rest van de sojasaus, vissaus, oestersaus, suiker en kerriepoeder.
Haal het vlees uit de oven, snijd het in stukjes van ca. 1 cm en schep ze weer door de saus.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de garnalen in 2 min. gaar en schep uit de pan. Roerbak in dezelfde pan de eieren in 2 min. gaar en schep uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ui, bosui, gember en Chinese kool 4 min. Voeg de mihoen, sojasausmengsel en taugé toe en bak 3 min. mee. Schep voorzichtig om zodat de mihoen niet breekt. Schep de speklappen, garnalen en ei er voorzichtig door en bak 1 min. mee.
Mihoen Singapore
Mihoen Singapore? Give us more! Mihoen Singapore is een uitgebreid noedelrecept dat je hart zal veroveren (of al heeft veroverd).
hoofdgerecht
null personen
995 kcal
60 min. bereiden
30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe ⅖ van de sojasaus, de hoisinsaus, rijstwijn, vijfkruidenpoeder en basterdsuiker in de ovenschaal en meng goed. Leg de speklappen in de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. marineren.
Zet de schaal, met het folie erop, in de oven en bak ca. 20 min. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog ca. 20 min. Keer de speklappen halverwege.
Doe ondertussen de mihoen in een ruime kom en overgiet met kokend water. Laat 15 min. weken. Leg een ovenrooster op een bakplaat. Giet de mihoen af, laat uitlekken en verspreid over het ovenrooster.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de bosui in stukken van ca. 3 cm. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de Chinese kool in de breedte in repen van ca. 1 cm. Meng in een kom de rest van de sojasaus, vissaus, oestersaus, suiker en kerriepoeder.
Haal het vlees uit de oven, snijd het in stukjes van ca. 1 cm en schep ze weer door de saus.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de garnalen in 2 min. gaar en schep uit de pan. Roerbak in dezelfde pan de eieren in 2 min. gaar en schep uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ui, bosui, gember en Chinese kool 4 min. Voeg de mihoen, sojasausmengsel en taugé toe en bak 3 min. mee. Schep voorzichtig om zodat de mihoen niet breekt. Schep de speklappen, garnalen en ei er voorzichtig door en bak 1 min. mee.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el sojasaus
2 el hoisinsaus
2 el rijstwijn
1 tl Chinese 5-kruidenpoeder
1 el donkere basterdsuiker
2 speklapjes
250 g mihoen
1 middelgrote ui
3 bosuitjes
25 g verse gember
½ Chinese kool
½ el vissaus
2 el oestersaus
1 el kristalsuiker
2 el kerriepoeder
8 el arachideolie
185 g roerbakgarnalen naturel
3 middelgrote eieren
125 g taugé
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
ovenrooster