Hutspot met knolselderij en gekaramelliseerde winterpeen
Er gaats niets boven klassieke hutspot. Alhoewel... deze hutspot met gekaramelliseerde wortel is een zéér goede kanshebber.
Aan de slag
Snijd eventuele wortels van de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in stukken van ca. 3 cm. Schil de aardappelen en snijd ook in stukken van ca. 3 cm. Doe alles in een pan en zet half onder water. Voeg de laurierblaadjes en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat in 15 min. gaar koken. Schil ondertussen de winterpenen en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de winterpeen en ui 3 min. Voeg de suiker en de helft van de marmite toe en bak samen nog 3 min. tot de wortels beetgaar en gekaramelliseerd zijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm.
Verwarm de melk met de rest van de boter in een steelpan op heel laag vuur en roer de rest van de marmite erdoor. Laat niet koken. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Verwijder de laurierblaadjes en stamp de aardappelen en knolselderij met de warme melk en ¾ van de peterselie tot een smeuïge puree. Roer de gekaramelliseerde peen erdoor en warm de hutspot even goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de hutspot in diepe borden en verdeel de blokjes komijnekaas erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Hutspot met knolselderij en gekaramelliseerde winterpeen
Er gaats niets boven klassieke hutspot. Alhoewel... deze hutspot met gekaramelliseerde wortel is een zéér goede kanshebber.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd eventuele wortels van de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in stukken van ca. 3 cm. Schil de aardappelen en snijd ook in stukken van ca. 3 cm. Doe alles in een pan en zet half onder water. Voeg de laurierblaadjes en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat in 15 min. gaar koken. Schil ondertussen de winterpenen en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de winterpeen en ui 3 min. Voeg de suiker en de helft van de marmite toe en bak samen nog 3 min. tot de wortels beetgaar en gekaramelliseerd zijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm.
Verwarm de melk met de rest van de boter in een steelpan op heel laag vuur en roer de rest van de marmite erdoor. Laat niet koken. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Verwijder de laurierblaadjes en stamp de aardappelen en knolselderij met de warme melk en ¾ van de peterselie tot een smeuïge puree. Roer de gekaramelliseerde peen erdoor en warm de hutspot even goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de hutspot in diepe borden en verdeel de blokjes komijnekaas erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:
vegantip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg knolselderij
750 g iets kruimige aardappelen
2 laurierblaadjes
750 g winterpenen
1 middelgrote ui
50 g ongezouten roomboter
1 tl fijne kristalsuiker
1 el marmite
7½ g verse platte peterselie
150 g Goudse belegen komijnekaas 48+
150 ml volle melk
Dit heb je nodig
pureestamper