Traybake van prei en sticky worstjes met linzen
Doe eens lekker makkelijk met deze traybake van prei en sticky worstjes met linzen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de prei (niet helemaal door), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm. Snijd de rode ui in parten. Verdeel de rode ui en prei over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅖ van de honing met de olie en kruidenmix en schenk over de ui en prei. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de worstjes schuin doormidden en meng met de rest van de honing. Haal de groenten na 15 min. uit de oven, meng de boerenkool erdoor, leg de worstjes erop en bak nog ca. 15 min. Warm de linzen de laatste 5 min. mee.
Traybake van prei en sticky worstjes met linzen
Doe eens lekker makkelijk met deze traybake van prei en sticky worstjes met linzen.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de prei (niet helemaal door), spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm. Snijd de rode ui in parten. Verdeel de rode ui en prei over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅖ van de honing met de olie en kruidenmix en schenk over de ui en prei. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de worstjes schuin doormidden en meng met de rest van de honing. Haal de groenten na 15 min. uit de oven, meng de boerenkool erdoor, leg de worstjes erop en bak nog ca. 15 min. Warm de linzen de laatste 5 min. mee.
combinatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 preien
1 rode ui
2½ el honing
3 el milde olijfolie
1 el Souq Midden-oosters ovengroente
400 g linzen in blik
8 runderchipolataworstjes
150 g verse boerenkool
Dit heb je nodig
bakpapier