Broccolirijst met kipdijfilet en pompoen
Van broccoli maak je een fijn alternatief voor rijst. Daarmee geef je het gerecht meteen een groenteboost. Blijvertje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de pompoen in parten van ca. 3 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de kipdijfilets elk in 2 gelijke stukken. Snijd de rode uien in parten.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Pureer het rasp met 4 el van het sap (per 4 personen), de ras el hanout, tenen knoflook en olie in de hoge beker van de staafmixer. Verdeel de pompoen, ui en kip op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met het oliemengsel, breng eventueel op smaak met zout en rooster ca. 25 min. in de oven. Bestrooi de pompoen na 15 min. met het amandelschaafsel.
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in grove stukken. Maal (eventueel in delen) in de keukenmachine tot fijne korrels (broccolirijst). Voeg de broccolirijst toe aan het kokende water. Breng opnieuw aan de kook en giet de rijst af. Laat goed uitlekken. Serveer de geroosterde pompoen, ui en kip bij de broccolirijst.
Serveer de geroosterde pompoen, ui en kip bij de broccolirijst.
Broccolirijst met kipdijfilet en pompoen
Van broccoli maak je een fijn alternatief voor rijst. Daarmee geef je het gerecht meteen een groenteboost. Blijvertje!
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
45 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de pompoen in parten van ca. 3 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de kipdijfilets elk in 2 gelijke stukken. Snijd de rode uien in parten.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Pureer het rasp met 4 el van het sap (per 4 personen), de ras el hanout, tenen knoflook en olie in de hoge beker van de staafmixer. Verdeel de pompoen, ui en kip op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met het oliemengsel, breng eventueel op smaak met zout en rooster ca. 25 min. in de oven. Bestrooi de pompoen na 15 min. met het amandelschaafsel.
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in grove stukken. Maal (eventueel in delen) in de keukenmachine tot fijne korrels (broccolirijst). Voeg de broccolirijst toe aan het kokende water. Breng opnieuw aan de kook en giet de rijst af. Laat goed uitlekken. Serveer de geroosterde pompoen, ui en kip bij de broccolirijst.
Serveer de geroosterde pompoen, ui en kip bij de broccolirijst.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Biologisch pompoen
395 g kipdijfilet
2 rode uien
1 sinaasappel
1 el ras el hanout
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
15 g amandelschaafsel
600 g broccoli
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
bakpapier
keukenmachine