Broccolirijst met kipdijfilet en pompoen
bewaar
bewaar

Broccolirijst met kipdijfilet en pompoen

Van broccoli maak je een fijn alternatief voor rijst. Daarmee geef je het gerecht meteen een groenteboost. Blijvertje!

45 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de pompoen in parten van ca. 3 cm. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de kipdijfilets elk in 2 gelijke stukken. Snijd de rode uien in parten.

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Pureer het rasp met 4 el van het sap (per 4 personen), de ras el hanout, tenen knoflook en olie in de hoge beker van de staafmixer. Verdeel de pompoen, ui en kip op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met het oliemengsel, breng eventueel op smaak met zout en rooster ca. 25 min. in de oven. Bestrooi de pompoen na 15 min. met het amandelschaafsel.

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in grove stukken. Maal (eventueel in delen) in de keukenmachine tot fijne korrels (broccolirijst). Voeg de broccolirijst toe aan het kokende water. Breng opnieuw aan de kook en giet de rijst af. Laat goed uitlekken. Serveer de geroosterde pompoen, ui en kip bij de broccolirijst.

Serveer de geroosterde pompoen, ui en kip bij de broccolirijst.

vegatipVervang de kipdijfilet voor 300 g vegetarische kipstukjes en bereid ze op dezelfde wijze als de stukken kipdijfilet. De kipstukjes hoeven niet gehalveerd te worden. Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolirijst met kipdijfilet en pompoen

Van broccoli maak je een fijn alternatief voor rijst. Daarmee geef je het gerecht meteen een groenteboost. Blijvertje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig