Gegrilde karbonades en gegrilde pruimen met oregano
Gegrilde karbonades en zoete pruimen zijn de beste vrienden!
Aan de slag
Snijd de pruimen in de lengte in tot de pit, draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Halveer de citroen. Pluk de blaadjes van de helft van de oregano en snijd ze fijn. Plet de peperkorrels onder een pan of in een vijzel en meng ze met de honing, de fijngesneden oregano en de helft van de olie in een kom. Smeer de karbonades in met het mengsel en bestrooi ze eventueel met zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de karbonades op hoog vuur 6 min., keer ze halverwege. Leg op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.
Gril ondertussen de pruimen en citroen 3 min. op de snijkanten in de grillpan. Leg de rest van de takjes oregano ertussen.
Serveer de karbonades met de gegrilde pruimen en oregano. Knijp er wat sap uit de gegrilde citroen overheen en besprenkel met de rest van de olie. Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp en serveer erbij.
Gegrilde karbonades en gegrilde pruimen met oregano
Gegrilde karbonades en zoete pruimen zijn de beste vrienden!
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de pruimen in de lengte in tot de pit, draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Halveer de citroen. Pluk de blaadjes van de helft van de oregano en snijd ze fijn. Plet de peperkorrels onder een pan of in een vijzel en meng ze met de honing, de fijngesneden oregano en de helft van de olie in een kom. Smeer de karbonades in met het mengsel en bestrooi ze eventueel met zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de karbonades op hoog vuur 6 min., keer ze halverwege. Leg op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.
Gril ondertussen de pruimen en citroen 3 min. op de snijkanten in de grillpan. Leg de rest van de takjes oregano ertussen.
Serveer de karbonades met de gegrilde pruimen en oregano. Knijp er wat sap uit de gegrilde citroen overheen en besprenkel met de rest van de olie. Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp en serveer erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 verse pruimen
1 citroen
15 g verse oregano
1 tl zwartepeperkorrel
1 el honing
4 el milde olijfolie
4 ribkarbonades
25 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
grillpan