Noedelsalade met geroosterde Chinese kool
Sobanoedels worden gemaakt van boekweitmeel wat deze noedelsalade een lichte nootachtige smaak geeft!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de Chinese kool in de lengte in 8 parten. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ¾ van de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Schil de gember en snijd in dunne lucifers. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten. Leg de bosui, gember en rode peper naast de kool op de bakplaat en besprenkel alles met de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster de groenten ca. 30 min. in de oven.
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Snijd de rest van de bosui in dunne ringen.
Kook in ruim kokend water de noedels in 5 min. gaar. Doe de spinazie in een vergiet en giet daarover de noedels af. Spoel goed onder koud stromend water. Meng de sesamolie, sojasaus en rijstwijn door de noedels en spinazie. Schep de bosui, gember en rode peper van de bakplaat en meng door de noedels.
Verdeel de noedels over 4 borden (per 4 personen) en schep er de geroosterde kool naast. Bestrooi met de sesamzaadjes, koriander en bosuiringen.
Noedelsalade met geroosterde Chinese kool
Sobanoedels worden gemaakt van boekweitmeel wat deze noedelsalade een lichte nootachtige smaak geeft!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de Chinese kool in de lengte in 8 parten. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ¾ van de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Schil de gember en snijd in dunne lucifers. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten. Leg de bosui, gember en rode peper naast de kool op de bakplaat en besprenkel alles met de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster de groenten ca. 30 min. in de oven.
Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd de koriander fijn. Snijd de rest van de bosui in dunne ringen.
Kook in ruim kokend water de noedels in 5 min. gaar. Doe de spinazie in een vergiet en giet daarover de noedels af. Spoel goed onder koud stromend water. Meng de sesamolie, sojasaus en rijstwijn door de noedels en spinazie. Schep de bosui, gember en rode peper van de bakplaat en meng door de noedels.
Verdeel de noedels over 4 borden (per 4 personen) en schep er de geroosterde kool naast. Bestrooi met de sesamzaadjes, koriander en bosuiringen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Chinese kool
4 bosuitjes
25 g verse gember
1 rode peper
2 el milde olijfolie
40 g sesamzaad
15 g verse koriander
300 g sobanoedels
200 g verse spinazie
3 el sesamolie
2 el sojasaus
2 el mirin
Dit heb je nodig
bakpapier