Aubergines van de barbecue met miso-honingmarinade
Gemarineerd en gegaard op de BBQ worden deze aubergines lekker zacht een vleesachtig.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in de lengte in kwarten, laat het steeltje eraan. Roer in een ruime kom de sojasaus, miso, honing, mirin en olie door elkaar. Schep de aubergines door de marinade en laat 20 min. marineren in de koelkast.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Gril de aubergines in 10-12 min. op directe hitte op de barbecue, tot ze heel zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege met wat van de marinade.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringen en de koriander grof. Verdeel de aubergines over een schaal en bestrooi met de bosui, koriander, chilivlokken en het geroosterde sesamzaad.
Aubergines van de barbecue met miso-honingmarinade
Gemarineerd en gegaard op de BBQ worden deze aubergines lekker zacht een vleesachtig.
bijgerecht
null personen
170 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in de lengte in kwarten, laat het steeltje eraan. Roer in een ruime kom de sojasaus, miso, honing, mirin en olie door elkaar. Schep de aubergines door de marinade en laat 20 min. marineren in de koelkast.
Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Gril de aubergines in 10-12 min. op directe hitte op de barbecue, tot ze heel zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege met wat van de marinade.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringen en de koriander grof. Verdeel de aubergines over een schaal en bestrooi met de bosui, koriander, chilivlokken en het geroosterde sesamzaad.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3 el sojasaus
1½ el misopasta
3 el honing
1 el mirin
2 el milde olijfolie
2 el sesamzaad
2 bosuitjes
7½ g verse koriander
½ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
barbecue