Gezonde garnalensalade met een pitabroodje
Geniet al binnen 15 min. van deze gezonde lunch met een zelfgemaakte frisse Hollandse garnalensalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pitabroodjes ca. 5 min. in de oven.
Snijd de bieslook en peterselie heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met het citroenrasp, de helft van het sap en de verse kruiden tot een egale saus.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de rest in blokjes van een ½ cm. Meng met de garnalen en zuivelspread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de pitabroodjes open. Verdeel eerst de garnalensalade en vervolgens de kiemgroente erover.
Gezonde garnalensalade met een pitabroodje
Geniet al binnen 15 min. van deze gezonde lunch met een zelfgemaakte frisse Hollandse garnalensalade.
bijgerecht
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pitabroodjes ca. 5 min. in de oven.
Snijd de bieslook en peterselie heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met het citroenrasp, de helft van het sap en de verse kruiden tot een egale saus.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de rest in blokjes van een ½ cm. Meng met de garnalen en zuivelspread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de pitabroodjes open. Verdeel eerst de garnalensalade en vervolgens de kiemgroente erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 volkorenpita's
10 g verse bieslook
10 g verse platte peterselie
1 citroen
200 g zuivelspread naturel
½ komkommer
400 g verse Hollandse garnalen
60 g pittige kiemgroente