Bocadillo con tortilla Española – broodje met aardappeltortilla
Vanmiddag op het lunchmenu: Bocadillo con tortilla Española, oftewel: een broodje met aardappeltortilla
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur en bak de aardappelen 15 min. Schep af en toe voorzichtig om, zonder de aardappelen stuk te maken. Voeg na 8 min. de uien toe.
Leg een zeef op een kom en zeef de aardappelen en uien uit de olie. Houd de olie apart.
Klop de eieren los in een ruime kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de aardappelen en uien door de eieren en laat 10 min. rusten. Bak ondertussen in de oven de stokbroden in 11 min. gaar.
Verhit 2 el van de achtergehouden olie (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk voorzichtig het tortillamengsel in de pan. Bak de tortilla in 6 min. gaar. Ga na 1 min. met een spatel langs de rand van de pan om de tortilla los te maken. Keer de tortilla na 4 min. om met behulp van een bord: schuif de tortilla uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer alles vlug om, nu ligt de ongebakken kant onderop.
Schuif de tortilla op een bord en laat 5 min. rusten. Snijd de tortilla in stukken die goed op het brood passen, verdeel ze over het stokbrood en snijd de broden doormidden.
Bocadillo con tortilla Española – broodje met aardappeltortilla
Vanmiddag op het lunchmenu: Bocadillo con tortilla Española, oftewel: een broodje met aardappeltortilla
null personen
835 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur en bak de aardappelen 15 min. Schep af en toe voorzichtig om, zonder de aardappelen stuk te maken. Voeg na 8 min. de uien toe.
Leg een zeef op een kom en zeef de aardappelen en uien uit de olie. Houd de olie apart.
Klop de eieren los in een ruime kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de aardappelen en uien door de eieren en laat 10 min. rusten. Bak ondertussen in de oven de stokbroden in 11 min. gaar.
Verhit 2 el van de achtergehouden olie (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk voorzichtig het tortillamengsel in de pan. Bak de tortilla in 6 min. gaar. Ga na 1 min. met een spatel langs de rand van de pan om de tortilla los te maken. Keer de tortilla na 4 min. om met behulp van een bord: schuif de tortilla uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer alles vlug om, nu ligt de ongebakken kant onderop.
Schuif de tortilla op een bord en laat 5 min. rusten. Snijd de tortilla in stukken die goed op het brood passen, verdeel ze over het stokbrood en snijd de broden doormidden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g vastkokende aardappelen
2 middelgrote uien
175 ml extra vierge olijfolie
5 middelgrote eieren
2 afbakstokbroden
Dit heb je nodig
zeef