Griekse yoghurt met walnoten en seizoensfruit
Dromen over de Griekse zon? Met dit ontbijt van Griekse yoghurt met walnoten en seizoensfruit is wakker worden op een Grieks eiland geen droom meer.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de walnoten 5 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen en hak grof.
Snijd de meloen in kwarten en verwijder de schil en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken van ca. 2 ½ cm. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de vruchten. Halveer de druiven. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe al het fruit, met het citroensap- en rasp in een kom en meng door elkaar.
Verdeel de yoghurt over kommen. Verdeel daar het fruit en de walnoten over.
Griekse yoghurt met walnoten en seizoensfruit
Dromen over de Griekse zon? Met dit ontbijt van Griekse yoghurt met walnoten en seizoensfruit is wakker worden op een Grieks eiland geen droom meer.
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de walnoten 5 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen en hak grof.
Snijd de meloen in kwarten en verwijder de schil en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken van ca. 2 ½ cm. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de vruchten. Halveer de druiven. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe al het fruit, met het citroensap- en rasp in een kom en meng door elkaar.
Verdeel de yoghurt over kommen. Verdeel daar het fruit en de walnoten over.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongebrande walnoten
1 galiameloen
150 g verse aardbeien
150 g pitloze witte druiven
1 citroen
350 g yoghurt Griekse stijl 0%