Cote de boeuf met honing-mosterdsaus
Côte de boeuf is het ribstuk van het rund. Wanneer je 'm langzaam gaart op de BBQ wordt hij botermals.
Aan de slag
Steek de barbecue aan en bereid voor op indirect grillen (alle kolen aan 1 kant). Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf rondom in met de kruidenpoeder en het zeezout. Gril 10 min. boven de kolen, keer halverwege. Steek de thermometer in de zijkant van het vlees zonder het bot te raken. Gaar het vlees met de deksel dicht op het indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot een kerntemperatuur van 52 C (medium rare). Dit duurt 30-40 min. Neem van de barbecue en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de mosterd, honing en room toe, roer goed en breng de saus aan de kook. Laat 12-14 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het vlees in plakjes. Serveer met de saus bij de barbecue.
Cote de boeuf met honing-mosterdsaus
Côte de boeuf is het ribstuk van het rund. Wanneer je 'm langzaam gaart op de BBQ wordt hij botermals.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan en bereid voor op indirect grillen (alle kolen aan 1 kant). Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf rondom in met de kruidenpoeder en het zeezout. Gril 10 min. boven de kolen, keer halverwege. Steek de thermometer in de zijkant van het vlees zonder het bot te raken. Gaar het vlees met de deksel dicht op het indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot een kerntemperatuur van 52 C (medium rare). Dit duurt 30-40 min. Neem van de barbecue en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de mosterd, honing en room toe, roer goed en breng de saus aan de kook. Laat 12-14 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het vlees in plakjes. Serveer met de saus bij de barbecue.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg AH BBQ Côte de boeuf
1 el Chinese 5-kruidenpoeder
1 tl grof zeezout
1 sjalot
25 g ongezouten roomboter
2 el grove mosterd
2 el honing
150 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
vleesthermometer