No bake cheesecake met aardbeien
Moet je kijken hoe de aardbeien in deze no bake cheesecake zijn verwerkt; een plaatje om te zien! Extra verrassing: een vleugje vlierbloesem.
Aan de slag
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de granola, dadels en het zout in 4-5 min. tot een samenhangend mengsel. Voeg het water toe als het nog niet plakt. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk met natte vingers aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in een kom koud water. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Hou 200 g (per taart) apart voor garnering. Halveer van de rest van de aardbeien 6 stuks in de lengte.
Verwarm de helft van het vlierbloesemsiroop op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de blaadjes zijn opgelost. Laat iets afkoelen.
Doe de roomkaas samen met ¼ van de vlierbloesemsiroop, 4 aardbeien en het gelatinemengsel in de keukenmachine en mix tot een romig mengsel. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door.
Neem de taartbodem uit de koelkast. Verdeel de gehalveerde aardbeien met het puntje omhoog en de snijkant naar buiten rondom tegen de zijkant van de springvorm. Zet de rest van de aardbeien voor de vulling met het puntje omhoog op de bodem van de springvorm. Schep het roommengsel erover en strijk glad. Laat minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Halveer ondertussen de achtergehouden aardbeien voor de garnering. Meng in een kom met de rest van de vlierbloesemsiroop. Laat staan tot gebruik.
Neem de taart uit de koelkast. Haal de springvorm voorzichtig los. Schep de gemarineerde aardbeien erbovenop en serveer.
No bake cheesecake met aardbeien
Moet je kijken hoe de aardbeien in deze no bake cheesecake zijn verwerkt; een plaatje om te zien! Extra verrassing: een vleugje vlierbloesem.
nagerecht
null personen
235 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de granola, dadels en het zout in 4-5 min. tot een samenhangend mengsel. Voeg het water toe als het nog niet plakt. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk met natte vingers aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in een kom koud water. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Hou 200 g (per taart) apart voor garnering. Halveer van de rest van de aardbeien 6 stuks in de lengte.
Verwarm de helft van het vlierbloesemsiroop op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de blaadjes zijn opgelost. Laat iets afkoelen.
Doe de roomkaas samen met ¼ van de vlierbloesemsiroop, 4 aardbeien en het gelatinemengsel in de keukenmachine en mix tot een romig mengsel. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door.
Neem de taartbodem uit de koelkast. Verdeel de gehalveerde aardbeien met het puntje omhoog en de snijkant naar buiten rondom tegen de zijkant van de springvorm. Zet de rest van de aardbeien voor de vulling met het puntje omhoog op de bodem van de springvorm. Schep het roommengsel erover en strijk glad. Laat minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Halveer ondertussen de achtergehouden aardbeien voor de garnering. Meng in een kom met de rest van de vlierbloesemsiroop. Laat staan tot gebruik.
Neem de taart uit de koelkast. Haal de springvorm voorzichtig los. Schep de gemarineerde aardbeien erbovenop en serveer.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g AH granola noten & pitten
125 g dadels zonder pit
¼ tl zout
1 el water
7 blaadjes gelatine
250 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
50 g poedersuiker
600 g aardbeien
200 ml vlierbloesemsiroop
400 g roomkaas naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
springvorm met losse bodem (20 cm)