Mocktail van grapefruit, tonic en jalapeño
Een feestelijke cocktail zonder alcohol! Daar worden we altijd vrolijk van.
Aan de slag
Snijd de grapefruit, sinaasappel en limoen in parten. Hou 1 part limoen apart. Snijd 1 part grapefruit in 4 plakjes (per 4 personen) voor de garnering; hou deze ook apart. Pers de rest van het fruit uit boven de zeef en vang het sap op in een kan. Zorg dat je ca. 250 ml sap overhoudt.
Strooi het zout op een schoteltje. Wrijf het apart gehouden limoenpartje langs de rand van elk cocktailglas en doop elke glasrand in het zout. Snijd 4 plakjes van de jalapeño (per 4 personen).
Verdeel de ijsblokjes, de plakjes grapefruit en de jalapeñoplakjes over de glazen. Verdeel het sap erover en vul aan met tonic. Serveer direct.
Mocktail van grapefruit, tonic en jalapeño
Een feestelijke cocktail zonder alcohol! Daar worden we altijd vrolijk van.
null personen
85 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de grapefruit, sinaasappel en limoen in parten. Hou 1 part limoen apart. Snijd 1 part grapefruit in 4 plakjes (per 4 personen) voor de garnering; hou deze ook apart. Pers de rest van het fruit uit boven de zeef en vang het sap op in een kan. Zorg dat je ca. 250 ml sap overhoudt.
Strooi het zout op een schoteltje. Wrijf het apart gehouden limoenpartje langs de rand van elk cocktailglas en doop elke glasrand in het zout. Snijd 4 plakjes van de jalapeño (per 4 personen).
Verdeel de ijsblokjes, de plakjes grapefruit en de jalapeñoplakjes over de glazen. Verdeel het sap erover en vul aan met tonic. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grapefruit
1 sinaasappel
1 limoen
2 el grof zeezout
1 rode jalapeñopeper
8 ijsblokjes
600 ml tonic
Dit heb je nodig
fijne zeef
cocktailglazen