Bietenwrap met kip
Kan je dag wat extra kleur gebruiken? Lunch met bietenwraps en je kan er weer de hele middag tegenaan!
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes met de kruidenmix en peper 5 min. op middelhoog vuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Laat de mais uitlekken en snijd de sjalot fijn. Snijd de halve komkommer in kleine blokjes van ca. een ½ cm en meng met de mais, sjalot en het limoensap.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, prak fijn met een vork en meng het limoenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de wraps met de avocadospread en verdeel vervolgens de spinazie, kipreepjes en komkommer-maissalsa erover. Breng op smaak met peper. Rol op en verdeel over een schaal.
Bietenwrap met kip
Kan je dag wat extra kleur gebruiken? Lunch met bietenwraps en je kan er weer de hele middag tegenaan!
null porties
335 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes met de kruidenmix en peper 5 min. op middelhoog vuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Laat de mais uitlekken en snijd de sjalot fijn. Snijd de halve komkommer in kleine blokjes van ca. een ½ cm en meng met de mais, sjalot en het limoensap.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, prak fijn met een vork en meng het limoenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de wraps met de avocadospread en verdeel vervolgens de spinazie, kipreepjes en komkommer-maissalsa erover. Breng op smaak met peper. Rol op en verdeel over een schaal.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el arachideolie
300 g scharrelkipfiletreepjes
17½ g taco seasoningmix
1 limoen
150 g mais in blik
1 sjalot
½ komkommer
2 eetrijpe avocado's
6 bietenwraps
50 g babyspinazie