Mini-cakejes met limoenglazuur
Zeg nou zelf: deze mini-cakejes zien eruit alsof ze van een échte patisserie komen. Dat compliment heb je alvast binnen.
20 min. bereiden / 10 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer de melk en honing erdoor en zet het vuur uit. Breek ondertussen het ei boven een andere kom en voeg de suiker toe. Klop met een handmixer op de hoogste stand 5 min. tot een luchtig mengsel dat licht van kleur is.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het botermengsel bij het eimengsel en voeg ⅓ van het limoenrasp toe. Zeef de bloem en bakpoeder met het zout erboven en spatel in delen door elkaar. Zet het beslag afgedekt minimaal 1 en maximaal 12 uur in de koelkast.
Verdeel het beslag over de 12 holten van de vorm. Bak de cakejes ca. 10 min. in het midden van de oven tot ze een goudbruine rand krijgen. Laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster 20 min. verder afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de ingevette muffinvorm met wat bloem. Klop op de vorm om de bloem over de holten te verdelen. Verdeel het beslag over de 12 holten van de vorm. Bak de cakejes ca. 10 min. in het midden van de oven tot ze een goudbruine rand krijgen. Laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster 20 min. verder afkoelen.
Roer ondertussen de poedersuiker met 3 el limoensap (per 12 stuks) tot glazuur. Schep 1 el glazuur op de bovenkant van elk cakeje en smeer uit met een mes. Verdeel de rest van het limoenrasp over het midden van de geglazuurde cakejes.
Mini-cakejes met limoenglazuur
Zeg nou zelf: deze mini-cakejes zien eruit alsof ze van een échte patisserie komen. Dat compliment heb je alvast binnen.
nagerecht
null porties
150 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer de melk en honing erdoor en zet het vuur uit. Breek ondertussen het ei boven een andere kom en voeg de suiker toe. Klop met een handmixer op de hoogste stand 5 min. tot een luchtig mengsel dat licht van kleur is.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het botermengsel bij het eimengsel en voeg ⅓ van het limoenrasp toe. Zeef de bloem en bakpoeder met het zout erboven en spatel in delen door elkaar. Zet het beslag afgedekt minimaal 1 en maximaal 12 uur in de koelkast.
Verdeel het beslag over de 12 holten van de vorm. Bak de cakejes ca. 10 min. in het midden van de oven tot ze een goudbruine rand krijgen. Laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster 20 min. verder afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de ingevette muffinvorm met wat bloem. Klop op de vorm om de bloem over de holten te verdelen. Verdeel het beslag over de 12 holten van de vorm. Bak de cakejes ca. 10 min. in het midden van de oven tot ze een goudbruine rand krijgen. Laat 10 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster 20 min. verder afkoelen.
Roer ondertussen de poedersuiker met 3 el limoensap (per 12 stuks) tot glazuur. Schep 1 el glazuur op de bovenkant van elk cakeje en smeer uit met een mes. Verdeel de rest van het limoenrasp over het midden van de geglazuurde cakejes.
combinatietip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
20 ml volle melk
½ el vloeibare honing
1 middelgroot ei
45 g fijne kristalsuiker
1 limoen
65 g patentbloem
1 tl bakpoeder
½ mespunt zout
150 g poedersuiker
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)