Gesmolten camembert met geroosterde druiven
Kijk jij bij de eerste gang stiekem al uit naar de kaasplank? Dan is deze gesmolten camembert met geroosterde druiven onweerstaanbaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip de druiven in 4 trosjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Haal de camembert uit de verpakking, bewaar het doosje. Kerf een kruis in de bovenkant van de kaas. Leg 1 takje rozemarijn en 1 takje salie uit de Italiaanse kruiden op de kaas en duw er iets in (de rest van de kruidenmix gebruik je niet). Leg de kaas in de houten deksel van het doosje en zet op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier eromheen en bind dicht met keukentouw.
Snijd de halve ciabatta in stukjes van 2 cm en besprenkel met de olie. Leg op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaas ernaast. Bak de laatste 15-20 min. boven de druiven in de oven tot de kaas gesmolten is, de croutons knapperig en de druiven helemaal ingedroogd zijn.
Verdeel de kaas over de borden, serveer met de croutons en een trosje druiven.
Gesmolten camembert met geroosterde druiven
Kijk jij bij de eerste gang stiekem al uit naar de kaasplank? Dan is deze gesmolten camembert met geroosterde druiven onweerstaanbaar.
nagerecht
null personen
445 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip de druiven in 4 trosjes, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Haal de camembert uit de verpakking, bewaar het doosje. Kerf een kruis in de bovenkant van de kaas. Leg 1 takje rozemarijn en 1 takje salie uit de Italiaanse kruiden op de kaas en duw er iets in (de rest van de kruidenmix gebruik je niet). Leg de kaas in de houten deksel van het doosje en zet op een groot stuk bakpapier. Vouw het bakpapier eromheen en bind dicht met keukentouw.
Snijd de halve ciabatta in stukjes van 2 cm en besprenkel met de olie. Leg op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaas ernaast. Bak de laatste 15-20 min. boven de druiven in de oven tot de kaas gesmolten is, de croutons knapperig en de druiven helemaal ingedroogd zijn.
Verdeel de kaas over de borden, serveer met de croutons en een trosje druiven.
combinatietip:
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g pitloze druiven
1 camembert in een doosje
20 g verse Italiaanse kruidenmix
½ ciabatta
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier
keukentouw